miercuri, 18 ianuarie 2012

S-au anuntat nominalizarile la premiile BAFTA. Meryl Streep, la concurenta cu Michelle Williams

La doar doua zile dupa ce a castigat cel de-al optulea premiu Golden Globe din cariera, actrita americana Meryl Streep a fost nominalizata si la premiile BAFTA, pentru interpretarea lui Margaret Thatcher in filmul “The Iron Lady”.

Streep va concura pentru titlul de “Cea mai buna actrita” cu americanca Michelle Williams, care a intrepretat rolul lui Marilyn Monroe in pelicula My Week With Marilyn. La premiile Academiei de Film si Televiziune Britanice au mai fost nominalizate actrita bitanica Tilda Swinton, pentru rolul intrepretat in filmul “We Need To Talk About Kevin”, actrita Viola Davis, pentru “The Help”, si Berenice Bejo, pentru “The Artist”.

La categoira cel mai bun actor au fost nominalizati Jean Dujardin ("The Artist") Gary Oldman ("Tinker Tailor"), Brad Pitt ("Moneyball"), George Clooney ("The Descendants") si Michael Fassbender ("Shame").

Nominalizarile BAFTA pentru acest an au fost anuntate de vedeta seriei “Harry Potter”, Daniel Radcliffe, de actrita Holliday Grainger si de presedintele BAFTA, Tim Corrie.

Premiul Academiei de Film si Televiziune Britanice pentru cel mai bun film va fi disputat de “The Artist”, “The Descendants”, “Drive”, “The Help” si “Tinker Tailor Soldier Spy”. Pelicula "The Artist" a obtint, in toital, nu ami putin de 12 nominalizari la premiile BAFTA din acest an, mai precizeaza Sky News.

Gala decernarii premiilor BAFTA va fi gazduita, la 12 februarie, de actorul Stephen Fry.


sursa

Niciun comentariu: