marți, 24 ianuarie 2012

Târgul Mărţişorului la MŢR


Târgul Mărţişorului la MŢR 2012 - Regulament


Se pregăteşte deja Târgul Mărţişorului, în 24-29 februarie 2012, la Muzeul Ţăranului Român. Programul târgului este între orele 10.00 şi 18.00.
Deocamdată, pe situl oficial al muzeului este anunţat doar regulamentul de participare.

Meşterii populari care vor să participle la targul de mărţişor vor fi selectaţi de o comisie de evaluare, care va decide în funcţie de criteriile stabilite şi în anii anteriori. Anul trecut din 700 de solicitări au fost selectaţi 240 de meşteri ţărani, creatori de mărţişoare.


Criteriile de selecţie: meşteşugul bine înţeles care să conducă la un mărţişor tradiţional valoros şi frumos lucrat. Vor fi respinse produsele kitch, neglijent lucrate, prost executate care vor să imite obiectul tradiţional autentic.
Vor fi excluse şi obiectele dictate de consumerismul actual, care făcute cu un scop în primul rând commercial – de serie, îşi pierd funcţionalitatea şi valoarea mărţişorului tradiţional. Acestea se pot cumpăra şi din complexele de tip Europa, Dragonul Roşu etc.
Nu se exclud însă obiectele decorative sau de podoabă care inovează tradiţiile, propunând un concept comtemporan, dar bine ancorat din punct de vedere plastic şi creativ.

Vedeţi aici mai multe detalii despre taxele de participare şi întreg regulamentul Tărgului Mărţişorului. Meşterii vor expune în spaţiile exterioare ale Muzeului şi sălile Acvariu şi Irina Nicolau.

Revenim ulterior cu detalii despre tariful de intrare pentru public.

sursa

Niciun comentariu: