Follow by Email

joi, 8 martie 2012

Institutul Blecher - ediția 52


Institutul Blecher vă invită duminică, 11 martie 2012, de la ora 16:30, în Club El Comandante Primer (str. Sfântul Ștefan nr. 13 - Zona Izvorul Rece), la întâlnirea cu scriitoarele Laura Dan, Livia Ștefan și Teodora Coman.

Invitat special: Ioana Ieronim

Organizator: Claudiu Komartin

Cele trei tinere poete invitate să citească la ediția a 52-a a Institutului Blecher au devenit în ultimii ani voci distincte și tot mai clar individualizate în polifonia generației de după 2000. Laura Dan, Livia Ștefan și Teodora Coman publică deja de o vreme în reviste, antologii sau pe site-urile literare, au avut lecturi apreciate și și-au găsit diferența specifică în trei dintre discursurile poetice feminine cele mai consolidate ale momentului. Nu întâmplător, ele vor debuta în volum în 2012, Laura la Editura Tracus Arte, Livia la Casa de pariuri literare, iar Teodora la Casa de editură Max Blecher, așa încât lectura lor de la „Blecher” reprezintă și o avanpremieră a acestor debuturi așteptate. 2012 ar putea fi anul lor.

Invitatul special al ediției este poeta și traducătoarea Ioana Ieronim. A debutat cu placheta „Vară timpurie” (1979), căreia i-au urmat mai multe volume de versuri, printre care „Proiect de mitologie” (1981), „Cortina” (1983) și „Poeme electronice” (1986), reunite în antologia „Triumful paparudei” (2009). Ioana Ieronim a tradus numeroși poeți din limba engleză, iar poezia sa a fost publicată la prestigioasa Bloodaxe Books (The Triumph of the Water Witch, 2000). Implicată în numeroase proiecte teatrale, Ioana Ieronim a tradus în limba română mai multe drame shakespeariene puse în scenă de către Silviu Purcărete.


Club El Comandante Primer
str. Sfântul Ștefan nr. 13 (Zona Izvorul Rece), Bukarest, Romania

Niciun comentariu: