miercuri, 18 noiembrie 2015

Mazerschi Sergiu Georgian “INBETWEEN”@Galeria “NOUA“

Galeria “NOUA“ are placerea să vă invite în data de 27 noiembrie 2015, începând cu ora 19.00 la evenimentul “INBETWEEN”, expoziție de grafică și pictură ce prezintă lucrări ale artistului Mazerschi Sergiu Georgian.
 
Născut în 1979, la Bacău, Mazerschi urmează cursurile Universității de Artă din Cluj Napoca 1998 - 2003, la secția de grafică, este membru U.A.P., filiala Bacău incepând cu anul 2009, profesor la Colegiul Național de Artă “George Apostu” din Bacău, student doctorand, anul II, al Universității de Artă și Design din Cluj Napoca.
 
Activ în plan artistic începând cu 2011, cu participări la evenimente de grup ( “Art Safari”, “Saloanele Moldovei”, “Atelier 35”), vernisează expoziția “Amen” – personală, la București și în Bacău, în 2014, an în care primește și Premiul U.A.P. Filiala Bacău.
 
Expozitia reprezintă un autoportret al artistului pe care îl găsim la intersecția dintre gravură și pictură, intre copilarie și maturitate. Lucrările, privite în ansamblul lor, arată diversitatea formei de exprimare al aceluiaș Eu, în stări distincte. Diferențele de tehnică și de stil, ce pot fi ușor citite atât în interiorul unei singure lucrări cât și în totalitatea lor, prezintă realitatea în care artistul se află: trecerea de la grafică – care a fost subiectul studiului universitar și care a fost practicată neîncetat – spre pictură. Lucrările vor fi expuse în așa fel încât privitorul să se regăsească “inbetween” - în mijlocul a două lumi marcate de varietatea stărilor generate de lumină, umbră, de joc, de gravitatea unor linii. Numele expoziției este dat de autoportretul artistului alături de fiul său, ale cărui desene sunt prezente în expoziție, fie pe simeze fie în lucrările tatălui său, aducând puțin din ludicul copilăresc, în realitatea acestuia.

Niciun comentariu: