joi, 17 februarie 2011

Adevar Compasiune Toleranta@Caminul Artei etaj

Asociatia Falun Dafa Romania prezinta expozitia de pictura Adevar Compasiune Toleranta.

Galeria Caminul Artei - etaj
14-28 februarie 2011


Expozitia internationala de Arta Adevar Compasiune Toleranta a fost prezentata in peste 40 de tari si 200 de orase din lumea intreaga incepand cu luna iulie 2004. Artistii expozanti sunt toti practicanti Falun Gong (cunoscuta si sub numele de Falun Dafa), o practica spirituala de cultivare a mintii si a corpului.

Patru dintre artistii expozanti au fost supusi in China unei campanii brutale de intimidare, propaganda negativa si violenta, la fel ca milioane de practicanti Falun Gong care sunt persecutati de catre regimul comunist chinez. Intr-un efort de a pune capat aceste reprimari inumane a unei practici pasnice, profesorul Kunlun Zhang si alti artisti au hotarat sa-si exprime intelegerile personale despre univers si viata prin intermediul artei.

Arta din aceasta expozitie ilustreaza calea nobila pe care artistii au abordat-o in incercarea lor de a reinvia fundamentele moralitatii umane, de a se intoarce la forma traditionala a artei si de a raspandi principiile universale - Adevar, Compasiune, Toleranta - in intreaga lume.











4 comentarii:

Unknown spunea...

Extraordinare lucrari! Foarte frumos...

Societatea Timisoara spunea...

E incredibil, sa mai existe asemenea persecutii barbare in acest secol. Aici se gasesc mai multe informatii: http://apel.falundafaromania.net/

B_Admin spunea...

A fost şi la Timişoara, dar cred că era vorba de altă serie, majoritatea lucrărilor nu le recunosc.
Felicitările mele organizatorilor şi tuturor celor care îşi fac timp să înţeleagă de ce este nevoie să promovăm şi încurajăm arta umanitară.

Moroi spunea...

Se puteau urca pozele mai mari. Sunt foarte mici.

@b_admin
Intradevar. Multe din tablouri nu au fost la timisoara.