sâmbătă, 5 martie 2011

“Dimensiunea creştină a operei lui Nicolae Steinhardt” de Nicolae Morar

La Editura Dacia XXI, în colecţia “Doctoralia XXI”, a apărut volumul “Dimensiunea creştină a operei lui Nicolae Steinhardt” de Nicolae Morar.

“Lucrarea părintelui Morar explorează universul fascinant al gândirii teologice, spirituale şi culturale ale lui Nicolae Steinhardt, scoţând la lumină ideile generoase din cuprinsul operei sale, care se adresează omului contemporan, chemându-l să se ridice dincolo de valorile materiale ale lumii acesteia, care se gândeşte mai mult la trup, şi să privească la suflet şi la comorile spirituale care sunt ascunse în Hristos, Dumnezeu care s-a făcut om, pentru ca omul să se îndumnezeiască, cu lumina dumnezeirii Sale de pe muntele Tabor.

Printr-o analiză temeinică, părintele Nicolae Morar reuşeşte să demonstreze cu prisosinţă dimensiunea creştin-ortodoxă a operei lui Stienhardt, în a doua parte a tezei sale de doctorat. Dar lucrarea are importanţă excepţională şi pentru faptul că pune în lumină relaţia dintre cultură şi teologie aşa cum se oglindeşte ea în opera monahului de la Rohia.”, a scris Pr. prof. dr. Dumitru Popescu.


sursa

Niciun comentariu: