luni, 9 mai 2011

Corneliu Porumboiu, in juriu la Cannes in acest an

Romanul se alatura regizorilor Julie Gayet, Jessica Hausner, Joao Pedro Rodrigues si presedintelui Michel Gondry in juriul Cinefondation si cel al sectiunii de documentare a Festivalului de la Cannes.

Cei 5 membrii ai juriului vor decide castigatorii premiului I, II, si III din cele 16 pelicule inscrise in concurs in 2011. Juriul va acorda prestigiosul premiu Cinefondation in cadrul unei ceremonii, pe 20 mai, care va contine si o vizionare a peliculelor castigatoare.

Porumboiu face parte din echipa lui Michel Gondry care il va alege si pe castigatorul Palme d'Or la sectiunea documentar a festivalului de la Cannes, premiu ce va fi acordat la gala din 22 mai.


Uma Thurman, Jude Law si Olivier Assayas vor face parte din juriul celei de-a 64-a editii a Festivalului de Film de la Cannes (12 - 22 mai), prezidat in acest an de actorul american Robert De Niro, care va fi alcatuit din opt personalitati, au anuntat, organizatorii.



In afara de regizorul francez Olivier Assayas, alti doi cineasti vor delibera la Cannes - Mahamat Saleh Haroun, din Ciad, si regizorul din Hong Kong Johnny To.


Producatoarea argentiniana Martina Gusman, care este si actrita, va face parte din acest juriu, alaturi de chinezoaica Nansun Shi si de norvegianca Linn Ullmann, scriitoare si critic de film.
Si alte jurii vor delibera la Cannes. Astfel, cineastul sarb Emir Kusturica va prezida juriul sectiunii Un Certain Regard.

sursa


Niciun comentariu: