miercuri, 11 mai 2011

Imagini (im)Posibile -Delia Orman si Iulia Morcov@Libraria Carturesti

Danaartgallery si Libraria Carturesti va invita sa vizitati expozitia de grafica cu titlul -Imagini (im)Posibile - deschisa publicului in perioada 16 - 31 mai la Ceainaria Librariei Carturesti
Vernisajul va avea loc Luni 16 mai incepand cu ora 19.00

Artişti - Delia Orman / Iulia Morcov

Delia Orman - este absolventa a Universitatii Nationale de Arta (2007) si master(2010), a participat la numeroase proiecte artisitice in tara si in strainatate, a urmat cursuri de specializare prin intermediul bursei KulturKontact, activeaza ca artist vizual.

Iulia Morcov este absolventa a a Univeristatii Nationale de Arta, sectia grafica, in prezent doctoranda in cadrul aceleiasi facultati. Activeaza ca artist vizual.

Problematica centrala a demersului este cea a dialogului dintre doua persoane, relatia stabilita intre acestea si insuficienta cuvintelor pentru a putea suplini un limbaj interior impartasit. Din cauza acestei limitări, limbajul poate deveni uneori confuz, poetic, in acest caz imaginile putand completa sau descrie cu mai multă concreteţe un gând, o idee, un sentiment.
Expozitia este stratificata pe trei planuri ce alcatuiesc fiecare cate un dialog. Intai exista un dialog intre text si imagine: la o posibila intrebare ce se naste prin culegerea unor triairi instabile din interioar noi oferim posibile imagaini ce se articuleaza intr-un eventul raspuns.
Al doilea plan este cel al dialogului dintre cele doua artiste. Una dintre ele adreseaza o intrebare celeilalte, aceasta din urma raspunde la intrebare prin intermediul unei lucrari care poarta ca titlu intrebarea primita.
Al treilea plan este cel care genereaza un dialog intre obiectele conceptului nostru si observator. Prin acest dialog atipic, noi vrem sa ridicam anumite intrebari in mintea spectatorului. Posibilele noastre raspunsuri se transforma pentru fiecare dintre cei care privesc. Fiecare din ei descopera un raspuns unic.

Niciun comentariu: