luni, 26 august 2013

Concursul Internațional de Film Solidarity Shorts

Până la data de 15 septembrie puteți trimite filme care vor fi înscrise la prima ediție a Concursului Internațional de Film Solidarity Shorts! Sunt invitați să participe tineri din întreaga lume, care, utilizând orice tehnică disponibilă, realizează un film care să ilustreze definiția contemporană a cuvântului solidaritate.
Ce înseamnă pentru mine astăzi noțiunea de solidaritate? – la această întrebare trebuie să răspundă participanții la competiția Solidarity Shorts, concurs adresat realizatorilor de filme – amatori, din întreaga lume.
Concursul organizat de către Institutul Lech Wałęsa în colaborare cu Academia de Film din Gdynia și Fundația Școlii Wajda, dorește să arate ce înseamnă pentru tânăra generație cuvântul solidaritate. Și, de asemenea, să ofere o șansă oamenilor din diferite colțuri ale lumii de a descoperi rolul istoric pe care mișcarea Solidaritatea l-a jucat în lupta împotriva comunismului.
Solidarity Shorts este destinat persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Înscrierea în concurs presupune realizarea unui film cu durata minimă de un minut și maximă de trei minute. Genul și tehnica în care va fi realizat filmul rămân la libera alegere a participantului. Înscrierea în concurs se va face prin intermediul paginii web http://www.solidarityshorts.org/, până la data de 15 septembrie a.c. După încheierea perioadei de înscriere, comisia, formată din profesori și producători de filme de la Academia de Film din Gdynia și Fundația Școlii Wajda, va alege 10 filme câștigătoare. Un al unsprezecelea film va fi ales prin vot de către vizitatorii paginii web.
Autorii celor mai bune filme vor participa la ateliere în cadrul Academiei de Film din Gdynia și la cel de-al  XIII-lea Summit al Laureaților Premiilor Nobel pentru Pace, care se va desfășura în luna octombrie la Varșovia. Vor avea de asemenea ocazia de a se întâlni cu laureatul premiului Nobel pentru Pace, președintele Republicii Polone între anii 1990-1995, domnul Lech Wałęsa. Ce este important este că organizatorii vor acoperi costurile biletelor de avion către Polonia și cele ale șederii în Polonia.

Mai multe informații pe pagina: http://www.solidarityshorts.org/

Niciun comentariu: