sâmbătă, 17 august 2013

HARVEST 1 @ Visual Kontakt – Oradea.

Asociaţia Visual Kontakt Oradea va organiza miercuri, 21 august 2013, de la ora 19:00, sărbătoarea recoltei sub denumirea HARVEST 1 în cadrul galeriei „Visual Kontakt” – Str. Albacului nr 54, Oradea.
Ciclul naturii poate fi redat în diverse moduri, în abordarea creativ-artistică.
Există însă momente-cheie în lunile de vară, în care activitatea culturală, suspendată în aștepare, este înlocuită de activități mult mai practice, legate de necesitățile traiului de zi cu zi. Momentele de incubare și de ”coacere” a ideilor se întâmplă odată cu recoltarea și depozitarea grâului, pentru a garanta un an îmbelșugat.
Cultura este un bun material și spiritual deopotrivă, palpabil și cuantificabil în proporții calitative și cantitative. Ritmul naturii nu încetinește ci urmează un curs linear, normal, ca în fiecare an.
Arta se desfășoară în ritmul său impus, este specifică unui curent și unei personalități aparte. Visual Kontakt include în preocupările galeriei activități agricole ce pot fi asimilate în mod particular procesului artistic. Elemente precum cultură și recoltă se regăsesc în traiul social și în cel unic-personal, unificând domenii și stabilind raporturi mult mai profunde. Grâul și arta se aștern și se vor cerne împreună vara asta. 

Semnatari:
Curator drd Andrei Ciurdărescu
Raluca Avramuţ, Dr Olimpia Bera, Dorotea Ianc, Valentin Ionescu, Gabriel Miloia, Arh Arnold Platon, Drd Adrian C. Pop, Romina Pop, Dr Alina Staicu, Szeghalmi Örs, Alexandra Ţelea-Chiş
Astrid Ţîrlea.




Mulţumiri speciale: SC Diagen SRL, SC Abed Nego SRL, Asociația Posticum Movimentum Iuventutis Christianae, Sebastian Avăcăriţei, Nemeth Gyula, Zabos Francisc.
sursa: http://www.visualkontakt.ro/

Niciun comentariu: