luni, 9 septembrie 2013

Adrian Iurco "Krilija"@ART HUB, curator Nona Serbanescu

Deschidem sezonul de toamna la ART HUB cu expozitia personala a lui Adrian Iurco, "Krilija".
Vernisajul are loc joi, 12 septembrie, la ora 19:00.

Pasiunea pentru pictura in fresca l-a purtat pe Adrian Iurco, originar din Tulcea, de la muntele Athos pana in Moscova si Londra unde a invatat, a expus si a sustinut cursuri. Lucrarile sale au aparut in expozitii de grup in Marea Britanie (Sacred Space Gallery din Londra) si Statele Unite (Judson Gallery din Los Angeles). In tara natala, Adrian a expus in Bucuresti ultimele sale proiecte ’’Pata Umana’’, expozitie personala la Carol 53 si ‘’Chipuri si stari’’ la Palatul Parlamentului.

Krilija este un proiect de suflet al artistului, izvorat din nevoia de a lua atitudine fata de conflictul sirian si, in general, fata de orice confruntare armata in care apar victime umane:
"Da, sunt nori si aripi, iar jos razboaie, oameni deportati, copii si vieti sacrificate in numele dreptatii si egalitatii. Aceasta expozitie este pentru ei , dar si pentru cei ce privesc acest spectacol macabru din spatele ecranului, stand comod in fotoliu cu o bere rece dupa o zi istovitoare la un birou sau dupa o tejghea, privind acele tragedii ca pe inca un film neo-realist, plin de ‘’surprize’’ frumos si strategic prezentate de mass-media. [...]
Pentru multi, razboiul poate parea un joc, dar acest joc se termina cu prima victima ce cade in ghearele mortii, poate sub ochii fratelui sau ai mamei, joc nemilos ce poate face ca multe suflete sa nu mai aiba sansa de a ridica inca o data privirea catre acesti banali nori."
Adrian Iurco, fragmente din manifestul expozitiei

Expozitia este curatoriata de Nona Serbanescu si poate fi vizitata in perioada 12 septembrie - 9 octombrie, de luni pana vineri, in intervalul 12:00-16:00 sau cu programare telefonica/prin e-mail.

Persoana de contact galerie: Nona Serbanescu, 0721 740 703 arte.contemporane@gmail.com sau arthub107@gmail.com

Mai multe informatii despre proiectele ART HUB pe http://www.arthub.ro/

Niciun comentariu: