miercuri, 16 martie 2011

Castigatorii concursului de idei pentru Olimpiada Culturala de la Londra

Castigatorii Concursului de idei pentru Olimpiada Culturala 2012, organizat de Institutul Cultural Roman in perioada 7 februarie – 6 martie 2011, sunt: Miruna Amza (The Jigsaw Puzzle), Asociatia „Noi facem bine“ (Time machine), Asociatia Zmart Gallery (People parking), Erno Bartha (Nature in the City), Andrei Bodiu (The Olympic Marathon of Poetry), Minodora Cerin (Cultural Stations), Adrian Ciglenean (unLondon), Luminita Holban (House from Hobita), Ioana Marinescu, Cristian Grou si grupul creativ Neutral (Flux), potrivit icr.ro.

Juriul Concursului a fost alcatuit din: Dorian Branea – director ICR Londra, Ovidiu Dajbog Miron – director general DGICRS, ICR Bucuresti si Yvette Vaughan Jones – director executiv Visiting Arts, Londra.

Conform regulamentului de concurs, ideile de proiect selectate vor fi discutate cu autorii pentru a fi adaptate la posibilitatile financiare, logistice si tehnologice si la viziunea ICR pentru Olimpiada Culturala, precum si la conditiile impuse de autoritatile si partenerii britanici.

Impreuna cu proiectele angajate independent de ICR, proiectele rezultate din aceste idei vor constitui programul ICR la Olimpiada Culturala din Londra in 2012.

S-au inscris in concurs 105 de idei de proiect avansate de operatori culturali independenti, persoane individuale sau organizatii culturale. Dintre acestea, 30 au fost invalidate din cauze procedurale, iar noua au fost selectate castigatoare, angajand un dialog original cu memoria, cultura si identitatea Londrei sau cu valorile si temele Olimpiadei Culturale.

Olimpiada Culturala este un program britanic complex, format din actiuni si evenimente menite sa celebreze creativitatea si diversitatea formelor de expresie artistica in contextul participarii internationale la Jocurile Olimpice. Tema principala a programului este Londra, vazuta ca o capitala globala a creativitatii artistice.

Institutul Cultural Roman va participa in cadrul Olimpiadei Culturale cu un program de proiecte care sa genereze un impact semnificativ si sa distinga, prin excelenta, oferta romaneasca intre cele peste o mie de evenimente artistice programate sa se deruleze sub egida Olimpiadei Culturale.

sursa

Niciun comentariu: