miercuri, 6 mai 2015

Cristi Gaspar – “Orasul Anniei” @ Caminul Artei, curator Mirela Traistaru

 
Vineri, 22 mai, la ora 19.00 va invitam la vernisajul expozitiei “Orasul Anniei”, a artistului Cristi Gaspar.

Galeria Centrul Artelor Vizuale, Caminul Artei

Orasul Anniei este un spatiu format din intamplari, imagini, personaje, actiuni, povesti, politica, bunici, parinti, amintiri, in care copilul meu se dezvolta.

 Este un proiect special, pentru ca, pentru prima oara raportez un proiect la alta persoana, Annia fiind fetita mea de 1 an si jumatate, si nu la mine. Pana acum toate proiectele mele ma gaseau pe mine in cenrul lor si povesteau o intamplare personala. Acum, incerc sa privesc prin ochii copilului meu spatiul in care creste si evenimentele care influeneaza dezvoltarea lui.

 Intr-una din cartile sale (Al Cincilea munte), Paulo Coelho spune despre copii: “Un copil poate oricând să-l învețe pe un adult trei lucruri: cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată și cum să ceară cu insistență ceea ce își dorește.”

Lucrarile sunt stop-cadre ale unor evenimente care marcheaza momente speciale. Ele sunt de doua feluri, cele care o implica direct pe Annia (nasterea, primii pasi, primele pasari vazute, etc) si cele policite care marcheaza viitorul Anniei in Romania (manifestatiile impotriva exploatarii de la Rosia Montana, eutanasierea abuziva a cateilor fara stapan, alegerea noului Presedinte al Romaniei, etc)



Niciun comentariu: