marți, 20 octombrie 2009

Fabrica de pensule

Fabrica de pensule
Oct 20th, 2009 | By Lucian Muntean | Category: NEWS |Modernism

fabrica-de-pensule

Avem placerea sa va invitam la conferinta de presa organizata cu prilejul lansarii Fabricii de pensule, un nou spatiu de arta contemporana din Cluj, care include 5 galerii de arta, 2 studiouri de teatru/dans/multimedia, 17 ateliere de artisti precum si sediul a 12 organizatii culturale.

Conferinta de presa va avea loc miercuri, 21 octombrie 2009, 12,00 la Fabrica de Pensule, str Henri Barbusse nr. 59-61 (Cluj), etajul I.

Fabrica de Pensule este un spatiu de creatie si difuzare a artei contemporane sub forma unui centru cultural independent. Proiectul este initiat de un grup de artisti, curatori, producatori si manageri culturali din Cluj animati de ideea ca arta creeaza un impact real asupra comunitatii in care lucreaza.
Centrul este situat in fosta Fabrica de Pensule (pe strada Henri Barbusse nr. 59-61) si concentreaza, pe o suprafata de 2000 mp, 29 de spatii de arta contemporana: ateliere de artisti, galerii si organizatii culturale active in domeniile artelor vizuale, dansului contemporan si teatrului. Centrul isi propune sa puna pe harta comunitatii locale, dar si pe scena artistica internationala, un spatiu independent de creatie si difuzare artistica.
Fabrica de Pensule contribuie la dezvoltarea urbana, valorificand un obiectiv de patrimoniu industrial, activat ca spatiu al vietii comunitare. Prin modul organic in care operatori culturali si artisti independenti reprezentativi pentru arta contemporana si-au pus laolalta resursele si energia creativa, proiectul Fabrica de Pensule poate fi considerat o premiera in sectorul cultural romanesc.

FABRICA DE PENSULE
spatiu independent de arta contemporana
Cluj, Str. Henri Barbusse nr. 59-61
Persoane de contact:
Kinga Kelemen, GroundFloor Group – kingakel@yahoo.com, tel 0748 144322
Rarita Zbranca, Fundatia AltArt – rarita@altart.org, tel 0723 263072

Niciun comentariu: