duminică, 22 noiembrie 2009

art for help


Art for help, este o licitatie de arta in scopuri caritabile, o parte din banii castigati din vanzarea lucrarilor vor fi donati unor fundatii de ajutorare a copiilor din Romania,Ucraina si Sudan.
INTRODUCERE

Intr-o lume in care notiunea de generozitate conjugata cu blandetea si bunavointa incepe sa dispara tot mai mult, fiind ignorata sau anihilata, ne-am propus sa lansam un semnal de alarma. Si anume, ca bunatatea exista latent, in fiecare dintre noi si ea poate fi resuscitata sau reinvatata.
Ea se poate exersa atunci cand a fost uitata pentru ceva timp prin mici gesturi de solidaritate fata de cei de langa noi.
International Family Association - Art for Help a aparut pentru a-i sensibiliza pe cei pentru care primeaza interesul imediat, dictat de egoismul devenit parca a doua natura.
Asociatia isi propune ca prin tot ceea ce face sa transpara caritatea, manifestata prin ajutorul substantial oferit celor care il asteapta, il cauta sau celor care nu mai au nici o speranta.
Titlul INTERNATIONAL FAMILY ASSOCIATION l-am ales pentru simplul fapt ca suntem mai multe familii, din mai multe tari, de pe mai multe continente, aflate intr-o legatura cu cei aflati in nevoi.
Astfel, ignoram distantele si barierele culturale, religioase, sociale sau de orice alta natura, formand o singura familie, intr-un fel internationala.
Si asa cum am spus la inceputul prezentarii,caritatea si generozitatea asumata, la fel ca si arta transgreseaza granitele, de orice natura ar fi ele si ne fac sa devenim o singura familie.
Iar celalalt titlu, ART FOR HELP, l-am ales pentru a arata ca arta se constituie intr-un limbaj universal, interconfesional, ecumenic, accesibil tuturor. Este limbajul pe care noi il propunem in principal pentru apropierea oamenilor de Dumnezeu si intre ei.
Ne-am ales trei sfinti protectori, papi ce au trait in ultimii o suta de ani, despre ultimul papa, unul dintre protectorii nostri s-a spus pe buna dreptate ca a topit orice fel de bariere si ca a anulat orice fel de diferente prin blandetea si iubirea lui si prin acceptarea tuturor.
Asociatia este un ONG cu componenta mixta, laici si preoti, care colaboreaza pentru indeplinirea scopului si obiectivelor propuse.
mai multe pe www.artforhelp.com

Niciun comentariu: