miercuri, 14 iulie 2010

Pune-ţi tot talentul într-un cufãr şi zboarã la New York!

KufãrART



New York, Amsterdam, Shanghai, Lima, Cape Town...

Alege-ţi una dintre cele 5 destinaţii de mai sus, foloseşte un cufãr (o valizã) şi aratã-ne cât eşti de inspirat. Poate fi orice formã de manifestare a artei: sculpturã, picturã, poezie sau artã abstractã. Cel mai important este sã gãseşti o valizã şi sã-ţi transpui viziunea legatã de oricare dintre destinaţiile enumerate mai sus în cel mai creativ mod posibil.

Concursul constã în douã etape. În prima etapã, trebuie sã ne trimiţi aici o schiţã a modelului pe care ţi l-ai imaginat împreună cu descrierea lui, pânã la data de 6 august, iar juriul va selecta cele mai bune 20 de schiţe primite.

În cea de-a doua etapã a competiţiei “KufãrART”, cei 20 de finalişti vor trebui
sã-şi realizeze efectiv lucrãrile propuse iniţial, ce vor fi expuse în cadrul unei galerii stradale (Street Gallery), eveniment organizat de KLM. Dintre lucrãrile finaliste, juriul va selecta câştigãtorii.

Premiile
Cele mai bune lucrãri alese de cãtre juriu vor fi rãsplãtite astfel:

* Premiul cel mare - o excursie la New York pentru a vizita Expoziţia de Artă „Artexpo” 2011*** (2 persoane);
* Premiul al doilea – 2 bilete dus-întors la Amsterdam și 2 valize de călătorie;
* Premiul al treilea – 2 bilete dus-întors la Amsterdam.

De asemenea, cele 20 de lucrãri finaliste vor beneficia de expunere în cadrul unei galerii stradale (Street Gallery) organizate de KLM.

Juriul este format din: Dan Popescu (președintele juriului), Carla Szabo, Matei Georgescu, Justin Baroncea.

Președintele Juriului este Dan Popescu, absolvent al Facultății de Filosofie din București și al unui Master de Filosofie a Culturii, fondatorul galeriei H’Art, ce a găzduit din momentul înființării (2002) și până în prezent, peste 80 de expoziții sprijinind astfel afirmarea a numeroși artiști și fiind prima galerie românească invitată să participe la târgul de artă de la Bologna (în 2005).

Justin Baroncea – profesor asociat la catedra de urbanism a Institutului de Arhitectură “Ion Mincu” din București, deținătorul titlului de doctor al Școlii Tehnice Superioare de Arhitectură din Barcelona (ETSAB) și colaborator al diferitelor birouri de arhitectură sau design din București și Barcelona.

Matei Georgescu – absolvent al Institutului de Arhitectură “Ion Mincu” din București și membru al Ordinului Arhitecților din România, câștigător în 2004 al Premiului Special al Ministerului Culturii în cadrul concursului “Performing Places” organizat de British Council și Ministerul Culturii.

Carla Szabo – absolventă a Universității Naționale de Artă “Nicolae Grigorescu” din București, secția Design, unul dintre cei mai importanți și cunoscuți designeri (de obiect, fashion) din România.
*** Excursia la New York va fi oferită ca premiu cel mare al competiției, indiferent de modificările ce pot apărea în legatură cu data evenimentului sau chiar în cazul anulării acestuia.

http://www.kufarart.ro/

Niciun comentariu: