Follow by Email

marți, 7 decembrie 2010

Marius Craita Mandra invitat la ArttasteMarius Craita Mandra
portret Justinian Scarlatescu

http://www.justinian-scarlatescu.ro/art-photography/Studio/Marius-no.3.html

Marius Crăiţă - Mândră vs. Klaus Schulze


O cromatică variată pare paradoxal de identificat în muzică. Nu şi pentru Klaus Schulze, preocuparea lui pentru eventuale conexiuni artistice vizuale reiese chiar din denumirea albumului „Picture Music” (1975). Am putea crede că începând de atunci, artistul denumit de unii „vizionar” lansa o provocare artiştilor plastici. Cum răspund eu acestei provocări?!

Prin picturile mele, mă intersectez cu Klaus Schulze într-o artă minimalistă, îmi propun să transmit mesaje de forţă şi profunzime folosind elemente simbolice, încifrate şi repetitive.

În seria „Biţi”, calculatorul care apare ca un laitmotiv ar putea fi asociat cu ceea ce înseamnă sintetizatorul în cazul lui Klaus Schulze. Zonele de greutate de alb, în contrast valoric cu tuşele consistente de negru, sugerează ca şi în muzica infinită, dorinţa de dezlipire de forţele telurice, evadarea în spaţii astrale. Sunetele din tenebre alternează la Klaus Schulze cu cele de un lirism genuin. Compoziţiile mele transmit sau descriu sentimente antagonice, sunt irizări ale unui suflet candid, pur, sau dimpotrivă reflecţii ale unui personaj mefistofelic.

[Consultant literar: Violeta Savu]
http://violetabluemoon.blogspot.com/2010/01/marius-craita-mandra-vs-klaus-schulze.html
Niciun comentariu: