joi, 27 ianuarie 2011

MIRCEA ROMAN @ RECYCLE NEST

EXPOZITIE MIRCEA ROMAN LA RECYCLE NEST, Bucuresti



Vernisaje: Marti, 1 februarie 2011,

1 februarie 13 martie 2011.
BUCUREȘTI, STRADA ICOANEI 17

Diagnozele culturale arată că un sculptor, un pictor ori alt practicant al unei profesii artistice poate fi descris în mod fundamental şi printr-o singură lucrare în stare să-i exprime atât corpul operei precum şi dinamica perpetuă a gandirii. Mircea Roman expune, la galeria de artă contemporană Recycle Nest, o lucrare din ultima sa producție. Sculptura “Scara” este însoţită de o mapă cu desene din colecţia personală a sculptorului, selecţionate de acesta de-a lungul vremii.

“Scara” nu vine să contrazică procedeul Roman de-a imagina o formă din anturajul sculptural bine cunoscut al artistului. Lemnele tăiate în bucăti mici, ca piesele cioplite ale unui ­­mozaic, însemnate cu roșu în dunga încheieturilor, alcătuiesc pâlnia notorie a lui Roman. Nu lipsește nici perechea de picioare care atârnă ca ale unui spânzurat. Fusta din lemn, cu gaura neagra, e atinsă de picioarele pereche. Iată un portret bine precizat al marcii Roman. Noutatea piesei cioplite de acesta nu tulbură conștiința prin diversitatea conceptului, dar subliniază, prin caracterul ciopliturii si al staturilor deosebite ale persoanei imaginate, un popor de sculpturi vii, cu deosebiri ale caracterului. La urma urmei, asa suntem și noi, oamenii Realului.

O altă noutate expunerii de la Recycle Nest o constituie și colecția de desene expuse pentru prima dată publicului. Concepute ca entităti ce caută forma și-i pregatesc apariția, desenele lui Mircea Roman exprimă un depozit aparent folositor doar autorului. Exprimările zgârcite, cu semne care probează doar folosul ideii si ignoră dinadins eleganța scrierii, fac din această colecție un lot de exemple antipatice publicului prețios. Galeria Recycle Nest se constituie, in acest fel, martorul unui discurs personal, atipic, cu experiențe greu de simplificat.
Expoziția debutează la galeria Recycle Nest în ziua de marți, 1 februarie 2011, și se încheie în data de 13 martie 2011.

BUCURESTI, STRADA ICOANEI 17, BUCURESTI@RECYCLENEST.RO, WWW.RECYCLENEST.RO

MARTI-VINERI 17.00-21.00, SÂMBĂTĂ 13.00-21.00, tel. 0357 452 382

Niciun comentariu: