sâmbătă, 19 februarie 2011

Sorrow, Heartache, Recovery & Shit. Expozitie Lea Rasovszky

ALERT studio. Expozitie Lea Rasovszky.
Vernisaj 22 februarie, ora 19.00.

SORROW, HEARTACHE, RECOVERY & SHIT.
......
Nici macar anxietatile nu ne mai apartin. Visele le-am pierdut demult. La fel si durerile. Incercam sa le construim, sa ni le insusim gata facute si sa le reciclam ca pe niste „super materiale” de făcut arta. Lea Rasovszky le numeste „colesterol sentimental”. Eu le-as numi „prezervative sentimentale”. Anxietatile ne protejează de traume, ele anticipeaza o experienta inca netraita, o amenintare necunoscuta. In starea de asteptare a unui pericol real, a unui motiv de revolta, a unei tristeti autentice, Lea Rasovszky priveste lucid si ironic manipularea sentimentala, melancolia contrafacuta, nostalgia dupa ceva ce nu ne-a apartinut niciodata si anxietatile de duzina.
Prin desen si instalatie, artista releva contrastul dintre materialele sterile si cele organice, dintre artificial și natural, într-o dihotomie care ne dă peste cap existenta. Animalutul interior, agresiv sau inofensiv, functionează astazi pe baterii. Il incarcam si ii dam un timp de desfasurare limitat. Lacrimile tasnesc dintr-un dispozitiv-fantana pe care, cand ne plictisim, il scoatem din priza. Suferim singuri sau în cuplu, intr-o rama kitsch, usor reconfortanta.
Am vrea sa pornim un razboi, dar nu stim impotriva cui. Am vrea să plangem, dar nu stim de ce. Am vrea sa ne ferim, dar nu vedem pericolul.
Si totusi, “viitorul suna bine”...

Diana Marincu,
curator ALERT studio


ALERT studio functioneaza ca pop-up gallery.
Vizitarea expozitiei se va face in perioada 22 februarie - 8 Martie, prin programare e-mail.

ALERT studio
Mircea Vulcanescu 2-4, cod 010281, Bucuresti, Romania.
www.alertstudio.org


Niciun comentariu: