sâmbătă, 26 februarie 2011

TIFF acreditat FIAPF la Berlinala

Cu ocazia Adunării Generale desfăşurate în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2011, Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film (FIAPF) a aprobat acreditarea Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), începând cu anul în curs.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania se desfăşoară anual la Cluj-Napoca şi este unul dintre cele mai importante evenimente pentru industria de film din Europa Centrală şi de Est. În cadrul TIFF se pot vedea anual peste 200 de filme din toată lumea, iar precedenta ediţie a inregistrat peste 55.000 de spectatori. Festivalul îşi va sărbători în 2011 cea de-a 10-a ediţie şi va începe pe data de 3 iunie. Pe 15 iunie, festivalul se va muta la Sibiu, unde se va proiecta o selecţie de filme gândită special pentru spectatorii sibieni, axată pe relaţia dintre film şi celelalte arte, precum şi un program cuprinzând cele mai noi filme autohtone.

Regulile impuse de FIAPF pentru festivalurile internaţionale de film acreditate se referă în primul rând la angajamente ferme din partea festivalurilor pentru implementarea celor mai înalte standarde în ceea ce priveşte difuzarea filmelor programate. Printre acestea, se află nevoia de promovare a filmelor din program pentru reprezentanţii industriei de film prezenţi (potenţiali distribuitori, agenţi de vânzări), calitatea organizării evenimentului, precum şi existenţa unui sistem bine pus la punct împotriva pirateriei.

sursa

Niciun comentariu: