joi, 24 martie 2011

ÎNTÂLNIRI CU DESENE @LC Foundation

ÎNTÂLNIRI CU DESENE / FRESH DRAWINGS / 2006-2011
Bucuresti,

Vineri 18 Martie 2011 16:00 - Joi 14 Aprilie 2011

LC Foundation – Centru de Artă Contemporană, Calea Victoriei, nr. 25, etaj 1

Artişti: Maria Be, Lea *Rasovszky, Alexandru Rădvan, David Şandor, Alexandra Baciu (invitat)

Ce reprezintă desenul pentru un artist angrenat în caruselul orbitor al lumii contemporane ? Este el o metodă de lucru, un instrument de cercetare, un procedeu transgresiv ? Recuperator de informaţii, luptă împotriva sistemelor convenţionale ? E desenul „aşa” sau “altfel” ? Un mijloc sau un scop ?

Ce însemnătate poate avea în zilele noastre enunţul lui Pliniu cel Bătrân,
din "Historia Naturalis" - Nulla dies sine linea?

La aceste întrebări, mai mult sau mai puţin retorice, au încercat să răspundă, prin dublă interogaţie, negaţie, încăpăţânare şi practică neobosită, Alexandru Rădvan şi David Şandor, în cadrul exerciţiului auto-impus de disciplinare a relaţiei lor cu desenul, acest ”catalizator spre observaţie” (A. Afonso).

Iniţiativa “cadrului de lucru” datează de la începutul anului 2006 şi, în scurt timp, i s-a alăturat personalitatea proaspătă a Leei Rasovszky, urmată fiind, doi ani mai târziu, de către Maria Be.

În aceşti cinci ani plini, mai mulţi artişti, invitaţi ocazionali – cu rol de oglindă involuntară sau chiar de contradicţie – au luat parte la atelierele semi-deschise ale "Întâlnirilor". Unii au rămas pentru mai multă vreme, iar printre aceştia se numără Alexandra Baciu.

Şirul format din cei cinci artişti diferiţi prin imagine, experienţă şi esenţă se întruneşte democratic în această expoziţie-laborator. Evitând un sfârşit programat sau o celebrare cincinală, expoziţia concentrează într-un mod fericit şi neaşteptat o activitate constantă şi fructuoasă, care a lăsat o puternică “dâră de melc”, ce constă în teancuri, baloturi şi mape de desene, mai mici sau mai mari, de sertar sau de simeză.

Simona Vilău, curator

http://www.lcfoundation.ro













Niciun comentariu: