luni, 7 martie 2011

Cel mai ambitios proiect de arta publica prinde contur in Anglia


About from Artists Taking the Lead on Vimeo.


Film produs de Realm Productions Ltd

Artisti preia conducerea este unul dintre proiectele majore din Londra 2012 Olimpiada culturală şi este dezvoltat de Consiliul de Arte din Anglia, în parteneriat cu Londra în 2012 şi consiliile arte din Irlanda de Nord, Scoţia şi Ţara Galilor.
Doisprezece comisioane de pana la £ 500,000 au fost acordate pentru a crea 12 noi lucrări de artă din întreaga ţară, unul în fiecare din cele nouă regiuni limba engleză, şi în naţiunile din Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord.
Proiectul a fost lansat în martie 2009 cu un apel la artişti să-şi prezinte ideile lor mari în doar 400 de cuvinte. Peste 2.000 de artişti aplicat, care acoperă o gamă foarte mare de forme de arta si incorporarea unor idei spectaculoase.
Prezentate au fost jurizate de panouri de artişti şi producători în fiecare dintre naţiuni şi regiuni, pentru a decide lista scurta.
Proiectele selectate artişti fiecare a primit un grant de dezvoltare mic pentru a lucra ideea lor într-o propunere completă de peste vara. Artişti nominalizata a prezentat apoi ideea de dezvoltate pentru a panourilor la sfârşitul lui septembrie. Panourile noastre utilizate prezentările şi propunerilor de proiecte pentru a alege Comisiei câştigătoare. Pentru a afla mai multe despre proiectele câştigătoare click pe regiunile de pe bara de negru din partea de sus a paginii.
Valoarea comisioanelor acordate artistilor va fi ales: · Nouă regiuni engleză £ 500,000 fiecare · Irlanda de Nord £ 190,000 · Scoţia £ 460,000 Ţara Galilor · £ 230,000
Comisioanele de succes va fi dezvoltat în 2010 şi 2011, şi toate cele 12 vor lua parte la o sărbătoare unificatoare final înainte de deschiderea Olimpice Londra 2012 si a Jocurilor Paralimpice.
sursa
traducere cu google translate


Niciun comentariu: