sâmbătă, 12 martie 2011

Dan C. Mihailescu despre cartea lui Plesu: "E un mic tratat de etica"

Cunoscutul scriitor si eseist Andrei Plesu a lansat joi, la libraria Humanitas Kretzulescu din Capitala, volumul "Despre frumusetea uitata a vietii", potrivit Agerpres.

Andrei Plesu admite ca exista o legatura intre textele adunate in volumul sau, iar ceea ce le aduce impreuna in fond sunt ganduri rapide asupra unor subiecte esentiale care "privesc dincolo de actualitate".

"Aceasta carte aduna texte care au mai fost tiparite de-a lungul anilor in unele publicatii, iar ceea ce le uneste este faptul ca, desi uneori au referinte la actualitate, in general privesc dincolo de actualitate", a afirmat autorul la lansarea volumului.

Andrei Plesu spune despre cartea sa ca "este un inventar de reflexii pe trei mari teme - ce este actual dincolo de actualitate, ce este de dat lumii ca frumusete, nu numai ce e de luat si cata buna dispozitie incape in timpuri grele".

La finalul prezentarii, Andrei Plesu a declarat ca si-ar fi dorit sa faca o altfel de lansare a cartii sale spunand ca in alte tari autorul nu este obligat sa faca un efort de a-si povesti cartea, ci face o lectura scurta din cartea lansata "care sa agate atentia eventualilor cititori".

Scriitorul Dan C. Mihailescu, prezent la lansare, a afirmat privitor la volumul "Despre frumusetea uitata a vietii" ca "este un mic manual de etica".

"Cred ca prinde bine si la 16-20 de ani si la 50-60 de ani", a apreciat Dan C. Mihailescu. El a afirmat ca in cartea lui Plesu aduce un elogiu naturii si ii imbie pe cititori "sa se uite la nori, sa puna mana pe o scoarta de copac, sa asculte cum canta pasarile".

"O astfel de carte, care imbina umorul tandru, ghidusia, accidul sarcastic din timp in timp, este invaluita cu totul intr-un fel de camasa de aloe care imbiba foarte bine lucrurile care ne inconjoara. (...) Este o carte de un curaj infiorator pentru ca intr-o epoca dominata de sarcasm, de cinism, de spirit negustoresc, de un pragmatism jegos, o epoca de duhori, el vine si pune bucuriile simple ale existentei intr-un mod in care pe teenager-i nostri cinici o sa-i faca sa rada in hohote, dar care pe oamenii de varsta mea ii incanta prin frumusetea naturaletii lui", a declarat pentru Agerpres Dan C. Mihailescu.

Volumul are 280 de pagini si poate fi achizitionat la pretul de 35 de lei.

sursa

Niciun comentariu: