sâmbătă, 12 martie 2011

„Noi trebuie să murim” - spectacolul – performance susținut de artistul Mircea Nicolae

„Noi trebuie să murim” - spectacolul – performance
Mircea Nicolae


Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău în colaborare cu Teatrul Spălătorie vă invită la spectacolul – performance susținut de artistul Mircea Nicolae, „Noi trebuie să murim”, care va avea loc luni, 24 ianuarie 2011, ora 20.00, str. Eminescu 72, Chișinău.

Despre performance: Dupa Revolutia din 1989 tinerii din Romania au trecut printr-o lunga perioada de dezorientare si de lipsa de modele. Figurile istorice importante ale neamului fusesera epuizate de propaganda comunista. Economia de piata si saracia din perioada de tranzitie nu pareau ca ofera nimic pentru a umple acest gol. Pesimismul si disperarea au dus la cimentarea unui cinism greu de combatut. In aceasta situatie, unii tineri au ales sa devina soldati sau mercenari.

Prin prezentarea unui caz real, proiectul pune in discutie dilemele morale pe care o asemenea alegere le aduce cu sine, incercand sa ilustreze vietile a doi tineri care au trait in acea perioada ce parea ca nu lasa loc unor alternative mai putin disperate.

Mircea Nicolae a absolvit, în anul 2002, Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, cu lucrarea de diplomă „Casa Poporului sau lumea care nu reuşeşte să existe”, coordonată de Andrei Cornea. A obţinut un masterat la Institutul de Arhitectură „Ion Mincu” şi a început un doctorat la Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii, cu lucrarea „Demolarea ca model cultural în oraşul Bucureşti, sec. XIX şi XX”.


sursa

Niciun comentariu: