luni, 7 martie 2011

Târgul de Carte Gaudeamus Craiova (8-12 martie 2011), ediţia a X-a

In perioada 8-12 martie 2011, în Foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, se va desfăşura Târgul de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România, cu ajutorul echipei Gaudeamus şi a studioului teritorial Radio Oltenia Craiova. Preşedintele de onoare al ediţiei este, şi în acest an, îndrăgitul om de teatru Emil Boroghină. Târgul Gaudeamus Craiova reuneşte câteva zeci de edituri, distribuitori de carte, instituţii culturale şi ONG-uri de profil, aducând la îndemâna localnicilor şi turiştilor, în fiecare lună martie, “cartea-mărţişor”! În cadrul târgului, se va desfăşura campania naţională de donaţii “Cărţile se întorc acasă” (iniţiată de Radio România – Echipa Gaudeamus şi Fundaţia „Noi citim”), precum şi etapa zonală a Concursului Naţional de Lectură “Mircea Nedelciu”.

Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc marţi, 8 martie 2011, ora 12.30, şi va fi transmisă în direct pe frecvenţele Radio Oltenia Craiova. Manifestarea din acest an va reuni în 39 de standuri, 74 de participanţi, acoperind o suprafaţă de 384 mp, care vor oferi iubitorilor de carte ultimele apariţii editoriale, precum şi reduceri de preţuri. Suprafaţa din acest an este cu circa 10 % mai mare faţă de ediţia din 2010, în ciuda contextului socio-economic care a afectat şi piaţa de carte.

Pe lângă oferta de carte, târgul îşi aşteaptă vizitatorii cu un bogat program de evenimente - dezbateri şi discuţii literare, concursuri, spectacole de dans.

Premiile Târgului GAUDEAMUS Craiova vor fi decernate sâmbătă, 12 martie 2011, ora 12.00, astfel: Trofeele GAUDEAMUS şi Cea mai râvnită carte a târgului, (acordate de organizatori expozanţilor prezenţi la târg prin Votului Publicului); Trofeul Presei pe secţiunile publicaţii, radio, TV decernat jurnaliştilor; Premiul Educaţia, acordat de Radio România uneia dintre instituţiile de învăţământ prezente la târg; Premiul Miss Lectura, acordat de organizatori celei mai frumoase vizitatoare iubitoare de carte.

Mai multe informaţii la pagina web: http://www.gaudeamus.ro


sursa

Niciun comentariu: