miercuri, 30 martie 2011

UAP filiala Brasov: Concurs de idei: L.C. BABES – TORTA VIE SPRE LIBERTATE

Uniunea Artistilor Plastici din Romania, filiala Brasov invita artisti profesionişti sau studenţi/absolvenţi în specialităţile arte plastice, arhitectură, urbanism, peisagistică, design, sau artisti plastici amatori la un Concurs de idei: L.C. BABES – TORTA VIE SPRE LIBERTATE

LC Babes: (n. 10 Septembrie 1942 – d. 2 martie 1989) a fost maistru electrician la Trustul de Prefabricate și un pictor amator talentat din Brașov.

S-a autoincendiat la 2 martie 1989 pe pârtia de schi Bradu din Poiana Brașov în semn de protest față de regimul comunist din România – lăsînd în urma lui o pancartă cu un mesaj greu de înțeles pentru cei mai mulți: „Stop Mörder! Brașov= Auschwitz” .

Prin Legea nr.93 din 3 iunie 1997, Liviu Corneliu Babeș a fost declarat erou-martir.

Promotorul concursului este Asociatia 15 Noiembrie 1987 Brasov, asociatie a luptatorilor anticomunisti, care de-a lungul timpului a cinstit memoria lui LC Babes.

Organizatorul concursului este Uniunea Artistilor Plastici din Romania, filiala Brasov cu sediul in: Brasov, strada Poarta Schei nr 1.

Concursul are ca scop selectarea celei mai bune REPREZENTARI – SIMBOL cat si a realizarii si amplasarii acesteia intr-una din zonele verzi limitrofe bulevardului Eroilor, intre Casa Armatei si Teatrul Dramatic.

Obiectul concursului:

Se doreste realizarea unei lucrari care sa simbolizeze Sacrificiul Suprem al lui LC Babes

Nu se impune o temă anume pentru dezvoltarea lucrarii, concurenţii sunt liberi să propună una, dacă doresc. Se lansează concurenţilor provocarea realizării unui simbol al luptei pentru libertate, un omagiu lui LC Babes.

Se vor studia relaţiile vizuale posibile dintre lucrarea propusa si reperele construite şi de peisaj inconjuratoare, cat si relatia cu caracterul general al orasului.

Materiale – Se vor folosi materiale durabile, care prin natura lor sau modul de punere în operă să nu aibă un impact greu reversibil într-un demers viitor de reamplasare a obiectului. Vor fi apreciate soluţiile care folosesc materialele într-o manieră ce pune în valoare identitatea oraşului şi a zonei.

Peisaj nocturn / iluminat – Soluţia va putea conţine instalaţii de iluminat, atât funcţional, cât şi ambiental. Conceptul trebuie să exprime modalitatea de a compune ambianţele nocturne

Vegetaţia – Amplasamentul se va alege astfel incat arborii existenţi sa fie menţinuţi.

Juriul concursului:

1. Alice NECULA – Sculptor – Director Muzeul de arta Ploiesti.

2. Curcan Adrian Dumbrava – Sculptor – Doctor arte plastice si decorative

3. Gheorghe Dican – Presedinte filiala UAP Valcea – Doctor arte plastice si decorative

4. Paul Popescu – Sculptor – Doctor arte plastice si decorative

5. Walter Paraschivescu – Presedinte filiala UAP Prahova

6. Nicolae Taric – Arhitect – Presedinte OAR Brasov, Covasna, Harghita

7. Bertleff – Arhitect – Vicepresedinte OAR

8. Etelka Babes

9. Florin Postolachi – Presedintele Asociatiei 15 Noiembrie 1987

Calendarul concursului

Lansarea concursului: 2 Martie 2011
Termen limită pentru înscriere: 10 Aprilie 2011
Termen limita predare directă: 15 Iulie 2011
Premierea: 2 August 2011

email contact: concurs.babes@brasov2u.ro

mai multe detalii pe sursa

Niciun comentariu: