luni, 11 aprilie 2011

Independenta Film prezinta PRINTESA DE MONTPENSIER

Independenta Film prezinta din 15 aprilie in cinema un nou film de aventuri si suspans.

PRINTESA DE MONTPENSIER

regia: Bertrand Tavernier

ÎN ROLURILE PRINCIPALE:
Melanie Thierry. - Marie de Montpensier
Lambert Wilson. - Contelede Chabannes
Gaspard Ulliel. - Henri de Guise
GregoireLeprince-Ringuet. - Prinţulde Montpensier
RaphaëlPersonnaz. - Duceled’Anjou

sinopsis:
Anul 1562. În Franţa, sub domnia lui Carolal nouălea, războaiele religioase fac ravagii.
Marie de Mézières, una dintre cele mai bogate moştenitoare din regat, îl iubeşte pe tânărul duce de Guise, supranumit mai târziu, în istorie, "Scarface”.
În interesul familiei sale, tatăl ei, Marchizul de Mézières, o obligă însăpe Marie să se măritecu prinţul de Montpensier, pe care ea nu l-a întâlnit niciodată.
În curând, prinţul este chemat de Carol al nouăleasă se alăture războiului împotriva protestanţilor.Cum întreaga ţară deveniseun sângeros câmp de luptă, el îşi trimite tânăra soţie la Champigny, unul dintre cele mai retrasecastele ale sale, însoţităde Contele de Chabannes, vechiul său prieten şi tutore.
Prinţul îi cere lui Chabannes săo pregăteascăpe prinţesăpentru ziua când ea va ajunge la curte.
Izolată la Champigny, Marie încearcă să uite pasiunea pe care încăo arepentru ducele de Guise.
Întâmplarea şi schimbarea cursului războiului fac ca de Guise şi ducele d'Anjou, viitorul Henri III, să ajungăla Champigny la scurt timp după sosirea lui Montpensier.
Anjou se îndrăgosteşte nebuneşte de prinţesă, pe care ajunsese să o iubească, înzilele petrecute la Champigny,şi Chabannes.
Maria va deveni miza acestor pasiuni rivale şi violente.




DESPRE FILM cu regizorul Bertrand Tavernier

Aţi pornit scenariulde laromanul Doamnei de La Fayette.Ce v-a inspirat?
A fost o ocazie de a spune o poveste de dragoste, sentimentalăşi expansivă.
După ”In the Electric Mist”/“Obsesii din trecut” am vrut să facun film profund francez,în ceea ce priveşte sentimentele, raportul cu istoria, cu limba, cu peisajul şi cultura. Deasemenea, am vrut să abordez secolulal XVI-lea, “secolul prinţesei”, săpătrund în acestăepocă, aşa cum am făcut-o cu “Louisiane”,al luiJames Lee Burke.
Când am început adaptarea, preocuparea noastră majoră a fost de a transpune în contextul perioadei profunda sensibilitate şi pasiune din carte, în toate goliciunea şi violenţa lor.
După“Life And Nothing But”/“Viaţa şi nimic altceva”, “Captain Conan”/“Căpitanul Conan” şi “Safe Conduct”/ “Permis de liberă-trecere”, Jean, co-scenaristulacestui film,m-a uimit încă o dată cu inventivitatea, umorul şi frumuseţea pură a limbajului său. Dialogul lui aduce trecutul în prezent. Stârneşte imaginaţia, atât a mea, cât şi pe cea a actorilor care, la rândul lor, l-au interpretat într-un stil propriu, foarte modern.

Aţi lucrat cu o distribuţie formată,în cea mai mare parte,din actoritineri. Cum aţi colaborat?
Acesta a fost un alt motiv important pentru care am vrutsă fac acest film. Am avut oportunitatea de a lucra,pentru prima dată, cu mulţi dintre actori.
În timpul celor opt săptămâni de filmare, în fiecare zi am simţit ceea ce Michael Powell exprimă atât de bine despre unii actori: “Cuvintele nu mai sunt un scut în spatele căruia se ascunde scriitorul. Ele au devenit un instrument muzical cu care actorul interpretează, fascinant, partitura. Ni se dă o bucăţicăde bucurie şi suferinţăumană de care am fost complet inconştienţi. Regizorul încetează să se gândească la costume şi planul de lucru... El dă frâu liber imaginaţiei sale. Pentru un scurt moment, el este pur şi simplu fericit.”
Am fost fericit. Foarte fericit. N-am simţit căam condus actorii. I-am privit. Ei m-au inspirat, m-au dus şi m-au încântat.
A fost uimitor.

Prinţesa din filmul tău este o rebelă care îşi pune întrebări despre lumea în care trăieşte.
Marie de Montpensier este o femeie foarte tânără care trebuie să înveţe despre viaţădin propria experienţă. Să înveţe să-şi îmblânzeascăşisă-şicontrolezesentimentele, să facă alegeri dificile şi dureroase, chiar dacă ea este încă foarte tânără.
Asta m-a convins.Drumul ei, evoluţia sa este ceea ce a declanşat dorinţa mea de a face acest film...
De-a lungul filmării, Mélanie Thierry m-a încântat şi m-a copleşit cu interpretarea ei, frumuseţea, şi desigur, mai presus de toate, prin intensitatea emoţiei pe care ea o transmite personajului.
După ce a jucat cu Mélanie într-o producţie de Baby Doll, Monique Chaumette mi-a spus:“Mélanie este un Stradivarius. Te va uimi, va depăşi toate aşteptările tale”.
A avut dreptate.

O coproducţie ParadisFilms, StudioCanal, France 2 Cinéma, France 3 Cinéma, Pandora Filmproduktion
Cu participarea: Canal+, CinéCinéma, France Télévisions
Cu susţinereaRégionAuvergne, Centre Images -RégionCentre, Programului MEDIA al UE

sursa independenta film

Niciun comentariu: