vineri, 6 mai 2011

workshop,conferinte,vernisaj


Universitatea de arte si design-cluj napoca,visual kontakt-oradea,posticum movimentum juventis christianae-oradea,facultatea de arte vizuale-oradea

consuelo & adriana vinchira

asociaţia visual kontakt din oradea prezintă între 2 şi 13 mai 2011 două proiecte cu tematica refugiului prin artă, abordate de către artistele spaniole consuelo şi adriana vinchira.

sculptoriţa şi graficiana consuelo vinchira tratează refugiul ca spaţiu şi obiect vizual, producând structuri cu rolul efectiv de a adăposti privitorul.
...
pe de altă parte, adriana vinchira abordează relaţia a diferite medii şi materiale de lucru, interpretând refugiul ca mască.
măştile se produc în urma unor interviuri luate persoanelor şi se aplică prin intervenţie digitală asupra portretelor acestora.

dată fiind unicitatea celor două artiste, ne face plăcere să le aducem în contact cu publicul român. programul coordonat de asociaţia visual kontakt cuprinde două conferinţe la facultatea de arte vizuale din oradea şi la universitatea de artă şi design din cluj-napoca, un atelier de creaţie pentru copii la asociaţia posticum movimentum juventutis christianae şi o expoziţie în tandem la casa visual kontakt.

consuelo şi adriana vinchira sunt de origine columbiană şi locuiesc şi lucrează la madrid.

Niciun comentariu: