luni, 27 iunie 2011

Helloween confirmati oficial la ARTmania Festival 2011

Cu peste 25 de ani de activitate, 13 albume de studio, nenumarate turnee mondiale si peste cinci milioane de albume vandute, Helloween, pe buna dreptate, conduce in toate clasamentele topurilor "Metal". Legenda Germaniei vine la Sibiu pentru a-si prezenta noul album “7 Sinners” si renumitele sale piese, binecunoscute in Romania: “Ride The Sky”, “I Want Out” sau “Future World”. Helloween va urca pe scena vineri pentru un show de o ora si jumatate.

Festivalul ARTmania din cetatea Sibiului are loc in cea de-a doua saptamana a lunii august: 8-14 august 2011. Ajuns la cea de-a sasea editie, festivalul prezinta un program cultural bogat si diversificat, adaptat publicului si atmosferei cetatii medievale prin concerte, expozitii si evenimente speciale dedicate artelor frumoase timp de sapte zile in luna august. Concertele din Piata Mare vor avea loc in zilele de vineri si sambata, 12 si 13 august. Artistii internationali confirmati pana acum sunt: Tarja, Helloween si Lacrimas Profundere pentru ziua de vineri; Lacuna Coil, Sonata Arctica si Republica pentru ziua de sambata.

Tuborg, marca cunoscuta pentru implicarea si devotamentul sau in sfera muzicala, va fi si in acest an berea oficiala a festivalului. Parteneriatul incheiat in 2010 continua si promite fanilor ARTmania pe langa muzica de cea mai buna calitate si alte surprize si atractii marca Tuborg. Prin platforma TuborgSound, portalul muzicii romanesti care conteaza, Tuborg este intotdeauna alaturi de iubitorii muzicii de calitate, iar sustinerea festivalului ARTmania este continuarea fireasca. in Piata Mica, publicul festivalului ARTmania se va delecta cu surprizele pregatite de Granini. Campania Ziua Nationala a Fructelor va fi continuata si la Sibiu in cadrul festivalului ARTmania. Mai multe detalii vor fi comunicate in curand.

ARTmania Festival 2011 prezinta Helloween, trupa care in cei aproape 30 de ani de cariera, a trecut prin numeroase schimbari in componenta si a urcat pe culmile succesului incet, dar sigur. Cel mai recent album, "7 Sinners", a aparut in toamna anului trecut, iar ca o surpriza pentru fani, trupa l-a postat pe Myspace cu o saptamana inainte de lansarea oficiala. Fiecare piesa de pe album este o compozitie solo, respectiv fiecare membru Helloween a compus muzica si versuri pentru diverse melodii, fara sugestii din partea celorlalti, practica testata pentru albumul “The Dark Ride” din 2000. "7 Sinners" este cel mai dinamic si cel mai dur dintre toate materialele lansate de Helloween pana acum. Turneul de promovare “7 Sinners”, album cu vanzari de aur in Cehia si pozitii de top in Japonia si SUA, a inceput in noiembrie 2010 si se va incheia la finalul anului 2011, purtand legendele muzicii rock prin intreaga lume.

Istoria trupei incepe in Hamburgul anilor ‘80 iar primul material al grupului, “Helloween”, apare in 1985. Urmeaza apoi “Keeper of the Seven Keys, Part 1 & 2” albumul care le va aduce recunoasterea mondiala. Dupa plecarea lui Kai Hansen (actual membru Gamma Ray), trupa va lansa "Pink Bubbles Go Ape" si "Chameleon" care insa nu se vor bucura de acelasi succes. Odata cu "The Time of the Oath" formatia revine in atentia publicului si in 1998 apare "Better Than Raw".

"The Dark Side" se prezinta un album experimental si mult mai intunecat decat precedentele. Poate cea mai cunoscuta piesa a albumului este "If I could Fly", piesa atotprezenta in playlistul live al formatiei, alaturi de "Starlight", "Murderer," "Keeper of the Seventh Keys" si "How many Tears".

"Gambling with the Devil" apare in 2007 si este considerat unul dintre cele mai “heavy” albume, iar unele idei pentru acest material le-au venit in timpul petrecut in Romania. Dupa lansarea “Unarmed”, un “best of“ care sarbatorea cei 25 de ani de existenta ai Helloween, trupa a anuntat ca intra in studio pentru un nou material ce urma sa poarte numele “7 Sinners”.

Desi confirmati oficial pentru festival, Nevermore nu mai vin la Sibiu. Binecunoscuta trupa americana Nevermore isi anuleaza si ultimele concerte din iunie, dupa ce in aprilie anuntase ca renunta la turneul din America de Nord pe care ar fi trebuit sa il sustina alaturi de Symphony X, Powerlove si Blackguard. Seria anularilor vine ca urmare a unor evenimente si schimbari importante care au loc in componenta trupei. Daca in februarie fanii Nevermore au aflat ca Jim Sheppard va fi supus unei interventii medicale complicate, in luna aprilie au primit o alta veste rea: plecarea lui Jeff Loomis si Van Williams din trupa din cauza neintelegerilor interne. Este adevarat, de asemenea, ca festivalul era in negocieri avansate cu Hammerfall, dar raspunsul lor final, din pacate, nu a fost pozitiv. Speram ca Nevermore sa treaca peste dificultati si sa aducem si Hammerfall intr-o editie viitoare.

ARTmania Festival 2011 prezinta concerte in Piata Mare in zilele de vineri si sambata, dar si evenimente alternative in saptamana 8-14 august, la care publicul are acces in baza biletelor in valoare de 80 de lei pentru oricare zi sau abonamentelor de 130 de lei (pret valabil pana la sfarsitul lunii iunie), achizitionate prin retelele de distributie: Eventim (Germanos, Carturesti etc.), Diverta, VreauBilet sau online: shop.artmania.ro, eventim.ro, vreaubilet.ro si www.myticket.ro.

Cristina Mihalascu

sursa

Niciun comentariu: