marți, 23 august 2011

Alex Tomazatos @ Arttaste

Delta Dunarii, un capat de Paradis

Delta Dunarii este cea mai biodiversa zona a lumii dupa Marea Bariera de Corali si Arhipelagul Galapagos. Este aflata in estul Romaniei, unde Dunarea intalneste Marea Neagra. 80% din suprafata sa este acoperita de apa si stufaris, lasand restul celor aproximativ 15 000 de romani, rusi lipoveni, haholi (ucrainieni) si alte etnii imprastiate in 26 de asezari rurale si cel mai mic oras al tarii – Sulina. Delta Dunarii a fost afectata de regimul comunist care a incercat sa “redea pamantul agriculturii”, iar UNESCO a declarat-o rezervatie a biosferei in 1992.

In ultimii ani, aceasta zona a devenit un exemplu trist de globalizare si coruptie. Reminescente comuniste, criza pestelui si a identitatii culturale sunt doar unele din aceste aspecte care fac dintr-un paradis la capatul lumii un loc uitat de Dumnezeu pentru unii sau o mina de aur pentru altii.

Alex Tomazatos (22), s-a nascut la Sulina. Este absolvent al Facultatii de Biologie al UAIC Iasi, iar in prezent este masterand in ultimul an la aceeasi facultate.

Mai multe pe www.tomazatos.ro








































































































































Niciun comentariu: