luni, 29 august 2011

Paul Muresan@Arttaste

Paul Muresan este masterand in anul 2 la Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca, la sectia grafica si este voluntar la Tasuleasa Social; o organizatie non-guvernamentala din Muntii Bargaului care se lupta cu indiferenta fata de natura si fata de bunul simt si cu hotii de lemne.

ONG-ul a implinit de curand 10 ani de proiecte care au implicat zeci de mii de voluntari, proiecte care au dus la sute de Tone de gunoi strans din raurile romanesti si in jur de 130.000 de puieti plantati in zone defrisate sau din afara fondului forestier.

Paul este voluntar la Tasuleasa de 5 ani si in acest timp a desenat proiectele la care a participat, iar trei dintre ele le-a povestit in trei animatii scurte. In animatia “desen animat” apare o casa care este ridicata de sub pamant de catre pasarile dinauntru. Casa pleaca mai departe si pana la urma trage dupa ea si alte case ce nu mai vor sa stea sub pamant. Aminatia a fost facuta dupa un proiect care a implicat 2200 de voluntari care s-au strans pe parcursul curatarii unui rau care parcurge Moldova din Vatra Dormei pana la Galati unde se varsa in Dunare. Tot proiectul a pornit de la idea unui om care a tras foarte multi dupa el. In cea de-a doua animatie “2 paduri” se povesteste cu un accent bargauan (provenit dintr-o zona puternic defrisata ilegal) despre cum o padure a fost salvata de o alta. A trei-a animatie se numeste “slobod” si cu aceasta au fost anuntate impaduririle din primavara anului 2011 care au avut loc la Posmus, comuna de langa orasul Bistrita. Aici se afla un conac al Familiei Teleky odata foarte frumos dar ulterior transformat in ferma si grajd de catre comunisti. Aici locul incepe sa invie si sa fie din nou folosit datorita actiunilor de voluntariat.

http://www.tasuleasasocial.ro/index.php?id=media&main=bunatati&item=5















Niciun comentariu: