marți, 16 august 2011
Atelier de desen şi jucării urbane la Muzeul Benzii Desenate
Lansat în iunie, deschis până în octombrie 2011, Muzeul Benzii Desenate ajunge, la jumătatea acestei luni, la deplina maturitate – moment marcat cu muzică și jucării urbane. Vineri, 19 august 2011, jucăriile SANDO și BUCUR urcă scările Muzeului Benzii Desenate (MNAC, etaj 4). Eldercut aduce și expune la MBD, pentru trei zile, 50 de jucării SANDO personalizate de artiști ca Saddo, Aitch, Pisica Pătrată, Ghica Popa sau Noper.
Începând de la ora 16.00, Pisica Pătrată, Kitra și Noper vor desena live, în premieră, câte o jucărie BUCUR. De asemenea, va fi organizat şi un atelier-concurs pentru toţi cei care se simt talentaţi la desen şi doresc să creioneze modelul BUCUR pe hârtie. Cel mai creativ desen va fi premiat cu o păpușă, însă vestea bună este că artiştii ad-hoc pot primi şi ei cadouri de la SANDO.
Pe-nserat, publicul prezent la atelier va putea participa la concertele susţinute de Cycler (de la ora 20.30) şi Brazda lui Novac (de la ora 21.30).
Cycler, proiectul muzical al lui Ioan Bârladeanu, a aparut „din joacă şi plăcere personală“ cu vreo opt-nouă ani în urmă. Acesta are la activ numeroase colaborări, cum ar fi cele cu solista Florentina Ciobanu sau cu artiştii vizuali Anemic.Cinema şi Thora Noir. Fără a adera la un anumit gen muzical, Ioan abordează în principal sonoritati IDM cu influenţe diverse.
Brazda lui Novac este proiectul lui Victor Popescu, nume proeminent pe scena muzicii electronice din România de peste 10 ani. Muzica sa este o fuziune de stiluri, de la industrialul anilor ’80 până la elemente de shoegaze. În concerte, jocul audio-video este realizat alături de vizualurile create de Vali Chincişan.
Muzeul Benzii Desenate este un proiect pilot derulat de Institutul Cultural Român şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană cu sprijinul clusterului EUNIC în România, al Centrului Belgian de Bandă Desenată şi în parteneriat cu Asociaţia Bedefililor din România, în perioada 16 iunie – 16 octombrie 2011. Detalii: www.icr.ro/muzeul_bd; www.muzeulbd.ro
Accesul publicului este liber.
sursa
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu