miercuri, 17 august 2011

“Jurnalul veneţian al Dianei”@Mica Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia


Andu Avasilinei - “Jurnalul veneţian al Dianei”

ISTITUTUL ROMÂN DE CULTURĂ ŞI CERCETARE UMANISTICĂ
Palazzo Correr - Cannaregio 2214 (Campo Santa Fosca)
30121 Veneţia, ITALIA

COMUNICAT DE PRESA:

Coordonator proiect:
Alexandru Damian

“Jurnalul veneţian al Dianei” de Andu Avasilinei, expoziţie de pictură în cadrul programului de sprijinire a bursierilor şi studenţilor români din Italia

Sâmbătă, 20 august, ora 20.00, în Mica Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Jurnalul veneţian al Dianei” de Andu Avasilinei.

Proiectul se înscrie în cadrul programului Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia de promovare şi sprijinire a bursierilor şi studenţilor români din Italia care activează în domeniul artelor vizuale.

Andu Avasilinei, masterand al Accademiei de Arte Frumoase din Veneţia, abordează o tematică sensibilă care vizează estetica urâtului, utilizând un limbaj artistic frust, care vizează problemele esenţiale ale filosofiei, cu precădere filosofia freudiană.

“Naşterea Dianei se petrece atunci când pudoarea devine obscenă iar urâtul devine frumos, o naştere într-o dublă dualitate ce nu-şi schimbă valenţele în moarte. Diana îşi trage puterea de atracţie din pudoare şi obscenitatea din ritual iar frumuseţea dulceagă seamănă unui păcat din urâtul frumos al propriei sale fiinţe”.

Expoziţia va rămâne deschisă publicului până pe 5 septembrie 2011, de miercuri până luni, în intervalul orar 15.00- 19.00.


http://www.icr.ro/venetia/arte-vizuale~8/
http://www.andu-avasilinei.blogspot.com/













Niciun comentariu: