Follow by Email

joi, 18 august 2011

Google celebrează 130 de ani de la naşterea lui George Enescu


Gigantul Google i-a dedicat lui George Enescu un logo special, cu ocazia a 130 de ani de la naşterea marelui artist român.

La 19 august 1881 se năştea în Liveni, judeţul Botoşani, cel ce avea să devină cel mai mare muzician român.

Google a ţinut să aniverseze 130 de ani de la naşterea lui George Enescu printr-un logo special. Este printre puţinele ocazii când gigantul Google alege o personalitate din România căreia să-i dedice un logo.

George Enescu a început să cânte la vioară la vârsta de 4 ani, la vârsta de 5 ani apare în primul său concert şi începe studii de compoziţie sub îndrumarea lui Eduard Caudella. Primele îndrumări muzicale le-a primit de la părinţii săi şi de la un vestit lăutar, Niculae Chioru.

Casa Memorială George Enescu va fi, duminică, gazda manifestărilor dedicate împlinirii a 130 de ani de la naşterea marelui muzician român. Cvartetul ‘String’ va interpreta, în curtea casei memoriale, arii din lucrările lui George Enescu, dar şi ale compozitorilor Johann Sebastian Bach, Fritz Kreisler şi Bela Bartok, iar actorul Daniel Badale, de la Teatrul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti, va recita poezii de Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, Ion Minulescu şi George Bacovia.

De asemenea, în incinta Casei Memoriale George Enescu va avea loc o expoziţie de grafică semnată de artista Constanţa Abălaşei Donosă din Brăila.
Niciun comentariu: