duminică, 4 septembrie 2011

Ziua Freddie Mercury pe Google si Facebook



Intr-o zi in care Freddie Mercury ar fi implinit 65 de ani, Google, dar si reteaua de socializare Facebook il omagiaza pe regretatul solist al trupei Queen.

Pe Facebook au fost deschise conturi, in asa fel inca, pe 5 septembrie, ziua nasterii lui Freddy Mercury, piesa “I Want to Break Free” sa ajunga pe locul intai in topul vanzarilor, ca un cadou din partea fanilor pentru inegalabilul muzician.

Pe numele sau real Frederick Bulsara, Freddie Mercury s-a nascut la 5 septembrie 1946, intr-unul din cele mai exotice locuri din lume – Zanzibar.

Fiul unui politician englez, aflat mai mereu in calatorii de lucru, Freddie a acumulat experiente de viata, cunostinte si emotii din diverse colturi ale lumii, care aveau sa-l transforme in incredibilul artist de mai tarziu, relateaza Biografie Online.

Initial, destinul lui Freddie nu parea catusi de putin legat de muzica, avand in vedere alegerea sa de a se specializa in arte si design, in cadrul Institutului de Arte Ealing, dar pasiunea sa pentru pian a invins, iar vocea cu totul si cu totul speciala i-a deschis drumul catre magicul univers al scenei muzicale internationale.

Cand Freddie i-a intalnit pe Brian May si Roger Taylor, fondand impreuna grupul Queen, viata artistului avea sa se schimbe in intregime, incepand cu adoptarea numelui Mercury, in loc de Bulsara, care nu suna tocmai bine pentru un solist ambitios, aflat in plina afirmare.

Pe scena, ca si in viata de altfel, Freddie se demonstreaza un veritabil spirit liber, de o spectaculoasa intensitate si geniala intuitie artistica, patimas, fara sa accepte limite si oprelisti, o figura unica, inimitabila, in peisajul artistic international.

Freddie Mercury, unul dintre putinii artisti ai lumii care au reusit, in cadrul unui concert sustinut pe un stadion cu mii de spectatori, sa capteze atentia tuturor cu un simplu gest, demonstrandu-se un extraordinar interpret, a fost fara indoiala cel ce a stiut sa transforme fiecare spectacol intr-o veritabila experienta de neuitat.

sursa


Niciun comentariu: