miercuri, 7 martie 2012

Masters Preview @ Independent 84

Masters Preview – Lucrări din licitatia de artă contemporană GrowArt #1

Maestri artei contemporane românesti reuniti într-o expozitie eveniment la Independent84

Sâmbătă, 10 martie 2012 de la ora 19.00 va avea loc la centrul cultural Independent84 (Splaiul Independentei nr. 84, sector 5, Bucuresti) vernisajul expozitiei de artă Masters Preview. Expozitia reuneste lucrările a 28 de artisti contemporani al căror renume nu are nevoie de prea multe prezentări. Cea de-a doua selectie din cadrul celor 97 de loturi ce formează inventarul lictiatiei GrowArt #1 se distinge prin reprezentativitate si impact asupra culturii contemporane românesti. Lucrările vor fi disponibile spre vânzare în cadrul licitatiei ce urmează să aibă loc pe 20 martie 2012 la Hotel Ramada Majestic din Bucuresti

Expozitia durează până pe 15 martie si va fi deschisă publicului în fiecare zi în intervalul orar 17.00 – 21.00. Cele 31 de lucrări expuse la First PREVIEW sunt semnate de: Gabriela Anitei, Emil Anitei, Marcel Bunea, Carmen Cretu, Elena Dumitrescu, Marin Gherasim, Eusebiu Josan, Ion Lazăr, Marian Maria – Magath, Marilena Măntescu, Florin Mocanu, Doina Moisescu, George Moscal, Vasile Muresan – Murivale, Ciprian Paleologu, Christian Paraschiv, Horea Pastina, Stefan Pelmus, Paula Ribariu, Eugen Raportoru, Mircea Roman, Mihai Sârbulescu, Elena Scutaru, Marcel Scutaru, Vasile Tolan, Bogdan Vlădută, Florentina Voichi, Marian Zidaru.

” Ne mândrim să numărăm în portofoliul GrowArt#1 o serie de artisti consacrati, pe deplin confirmati, a căror operă a parcurs uneori chiar si jumătate de secol. În cazul acestor artisti, de cele mai multe ori preturile lucrărilor pleacă de la valori reduse, multumită întelegerii si dorintei maestrilor de a ne sustine, tocmai pentru ca initiativa noastră să aibă toate sansele de reusită.

O atentie specială merită acordată însăsi viziunii acestui proiect, scopului său, si anume cresterea capacitătii artistilor români contemporani de a-si valorifica opera după cum si reinvestirea banilor rezultati din vânzarea de lucrărilor de artă în activităti si proiecte culturale. Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane a initiat si dezvoltă GrowArt ca pe o ”afacere” cu impact social, o sursă permanentă de finantare pentru proiectele culturale ale asociatiei după cum si pentru a ajuta artistii să se promoveze si să dezvolte noi proiecte artistice.”
Nona Serbănescu – director executiv Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane

„Selectia pe care am operat-o în constituirea fondului de lucrări GrowArt #1 s-a fundamentat pe criterii ce vizează generarea unei imagini cât mai obiective asupra artei contemporane românesti. Am dorit să construim un puzzle eclectic, aproape statistic, ale cărui principii să fie cât mai străine de arbitrar, de mercantil si cât mai aproape de axiologic.

În ceea ce priveste publicul, credem că rolul unui demers ca cel întreprins de noi nu este doar de a re-confirma statutul cultural si social al unui segment al acestuia, ci de a atrage în permenentă interesul persoanelor din zone cât mai diverse, fie că ne referim la tipul de formare sau gradul de educatie, la vârstă, sex, etnie, religie, orientare politică etc. Pentru a realiza acest lucru vom încerca în primul rând ca prin lucrările prezentate să oferim o imagine onestă a artei contemporane, în multiplele si diferitele sale ipostaze, ale căror posibili receptori ideali pot fi la fel de numerosi si de diversi.”
Adela Edu – Project Manager GrowArt Auction

Despre initiativa GrowArt
GrowArt Auction are ca scop promovarea într-o manieră coerentă si cla a artei contemporane românesti si a apărut din dorinta de a ajuta artistii români în viată să îsi valorifice lucrările.

Încurajăm si sustinem investitia în opere de artă contemporană realizate de artisti români; de la tineri în plină expansiune profesională, alesi în functie de potentialul demonstrat, până la pictori si sculptori cu reputatie, cotati international.

GrowArt înseamnă si o importantă componentă de implicare socială culturală. Începând din luna septembrie anul 2011, Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane constituie Fondul GrowArt pentru finantarea nerambursabilă a proiectelor editoriale artistice contemporane si pentru sustinerea activitătii centrului cultural Independent84, sursa principală constând în viramentul cuantumului de până la 12% din valoarea vânzărilor Casei de licitatii GrowArt.

Independent84 se defineste ca spatiu contemporan – context al unor evenimente culturale, oscilând ofertant de la vizual la performance. Criteriile în raport cu care vom selecta anumite manifestări sunt minimal limitate a priori. Nu vom vehicula adevăruri absolute” ci afirmatii asumate subiectiv, demersuri sincere, motivate artistic.

Suntem laborator permanent pentru proiecte artistice independente, după cum si platformă de lansare a acestor manifestări în spatiul cultural contemporan; afisăm atât rezultate cât si fragmente ale parcursului către libertatea si identitatea artistică autentică, valoarea intrinsecă a proiectelor prevalând notorietătii artistilor semnatari.

Credem în libertatea de expresie, individualitatea artistică si autenticitatea demersurilor; mizăm pe experiment, inovatie si diversitate ca valori esentiale.

Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane
Promovăm şi susţinem valorile artistice româneşti, investim în vizibilitatea artistilor contemporani. Contribuim la dezvoltarea unui mediu cultural sănătos si la educarea publicului larg în spiritul artelor contemporane, prin facilitarea accesului la cultură.

Niciun comentariu: