miercuri, 23 ianuarie 2013

Romanul lui Pascal Bruckner, ,,Hoții de frumusețe”, pus în scenă în premieră mondială, la București.

Premiera oficială va avea două reprezentații, în prezența autorului: 25 ianuarie, orele 20:00, și respectiv 26 ianuarie, orele 18:30, ambele la Teatrul Evreiesc de Stat.


Dramatizarea și regia artistică sunt semnate de Chris Simion, cu care Pascal Bruckner are o relație artistică specială încă din 1999, când trupa de teatru independent D'AYA a montat la București ,,Copilul Divin”. ,,Chris este un regizor cu intuiție”, afirmă Bruckner. ,,Știe să extragă din romanele pe care le montează ceea ce este necesar pentru sufletul omului contemporan”.

Scenografia este semnată de Adina Mastalier, marcând o inovație pentru teatrul românesc: este primul spectacol de teatru de la noi unde o mare parte din decor este creat 3D și redat de o tehnologie de ultimă generație (prin intermediul 360 Revolution). Practic, întreg decorul încape pe un CD.

În viziunea lui Chris Simion, povestea ,,Hoților de frumusețe” este, în esență, povestea fiecăruia dintre noi: ,,În fiecare dintre noi există un moment în care acest hoț își dă cagula jos și se întreabă: ,,Când începi să te naști cu adevărat? Există tinerețe veșnică? Ce înseamnă prietenia și trădarea? Furând frumusețea altei persoane reușești să fii fericit? Poți să iubești pe cineva cu adevărat?”. Povestea hoților de frumusețe este povestea faptelor noastre, a fricilor, a frustrărilor, povestea a ceea ce simțim și a ceea ce înțelegem”.

În rolurile principale: Florin Zamfirescu, Ioana Pavelescu, Medeea Marinescu, Ștefana Samfira, Radu Micu și Ionuț Niculae.

sursa: http://www.forbes.ro/Romanul-lui-pascal-bruckner-hotii-de-frumusete-pus-in-scena-in-premiera-mondiala-la-bucuresti_0_6465.html

Niciun comentariu: