sâmbătă, 15 iunie 2013

Call for Entries BIEFF 2013

Festivalul International De Film Experimental Bucuresti BIEFF cauta cele mai indraznete si inovative experimente vizuale romanesti in vederea includerii in programul BIEFF 2013.

 

Creat sub patronajul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti si al Universitatii Nationale de Arte, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Festivalul International De Film Experimental Bucuresti BIEFF este un eveniment necomercial cu orientare educationala, dedicat EXPERIMENTULUI in cinema si arta vizuala.
 
BIEFF sustine creatiile inovatoare, atat la nivel conceptual si tematic, cat si formal, stilistic, si artistii cu viziuni profund personale asupra realitatii contemporane si care in acelasi timp exploreaza cu indrazneala limitele limbajului cinematografic.
 
BIEFF este de asemenea primul eveniment din Romania care promoveaza zona de granita dintre cinema si artele vizuale, oferind expunere unor artisti vizuali proeminenti prin pozitia lor inovatoare, ale caror lucrari sunt indeobste prezentate in muzee si galerii de arta si doar rareori in sali de cinema.
 
BIEFF este onorat sa aiba ca parteneri cateva dintre cele mai importante festivaluri de film si institutii din sfera cinema-ului de avangarda si a artelor vizuale: Quinzaine Des Realisateurs - Cannes Film Festival, Centrul Pompidou, IDFA Festivalul International de Film Documentar Amsterdam, Festivalul International de Scurtmetraj Oberhausen, Le Fresnoy - Studio National des Arts Contemporains, Netherlands Media Art Institute si EYE Film Institute Netherlands, fiecare aducand la Bucuresti o selectie de filme inovatoare multipremiate din programele lor din ultimii ani.
 
In functie de decizia comitetului de selectie, filmele romanesti selectate vor fi incluse fie in Competitia Internationala, fie in Panorama Romaneasca.
 
Selectia in cadrul BIEFF ofera in mod particular posibilitatea ca filmul sa fie vizionat de curatori si selectioneri de top din zona cinema-ului de avangarda international.
 
Dintre invitatii editiilor precedente BIEFF amintim: Sergio Fant (selectioner de scurt metraj al Festivalului de Film de la Venetia), Christophe Leparc (Managing Director al Quinzaine des Realisateurs, Festivalul de Film de la Cannes), Jonathan Pouthier (Cinema Programmer al Centre POMPIDOU), Hilke Doering (Directoarea Competitiei Internationale a Festivalului de Film de la OBERHAUSEN), Peter van Hoof (seful comitetului de selectie pentru scurt metraj al Festivalului International de Film de la ROTTERDAM), Miguel Valverde (codirector al Festivalului International de Film Independent de la LISABONA) etc.
 
Conditii de participare:
 
1. Filmul trebuie sa fie produs in ultimii 3 ani si sa nu depaseasca 40 de minute;
 
2. Filmul trebuie sa fie trimis sub forma de link parolat online (ex: vimeo) sau incarcat pe ftp-ul BIEFF in format mov/mpeg sau imagine dvd (toast/iso) in vederea preselectiei -
ftp.bieff.ro
entriesro@bieff.ro
pass: Bieffro1234
 
recomandam ftp client filezilla - http://filezilla-project.org/download.php?type=client
 
3. Urmatoarele materiale trebuie trimise la adresa de mail a festivalului programming@bieff.ro:
- fisa filmului (date de contact, synopsis, echipa filmului, distributie, detalii tehnice, intentie regizorala, cronici, mentionarea participarii la alte festivaluri si premiile obtinute, daca este cazul);
- film stills;
- bio-filmografia regizorului.
 
DEADLINE: 10 IULIE 2013
 

 

Niciun comentariu: