vineri, 21 iunie 2013

Contempora 6


contempora art festival
14 - 27 iunie 2013
Street Delivery | Acuarela | J’ai Bistrot | Alchemia 

Vernisaj Conempora 6 - Expoziia Tinerilor Artisti
21 iunie 2013 - ora 19.00
Alchemia - Calea Mosilor nr. 95 - Bucuresti

A 6-a ediție a Expoziției Tinerilor artiști Contempora s-a transformat în anul 2013 într-un Festival al Artei. Contempora 6 se va desfășura în perioada 14-16 iunie 2013 în patru spații dedicate artelor și oamenilor frumoși: str. Arthur Verona/ Street Delivery, Acuarela, J’ai Bistrot și Galeria Alchemia. În această ediție, se continuă ideea de promovare a tinerilor artiști și a lucrărilor lor în spații neconvenționale, idee care a caracterizat Contempora încă de la primii pași.


În perioada Festivalului Street Delivery, strada Arthur Verona va fi închisă circulației auto și va fi redată în întregime, timp de 3 zile, artei, în toate formele ei de manifestare. Plasarea în spațiul public a unei părți a expoziției Contempora este un element de noutate care va aduce un plus de originalitate. Proiectul studentului la arhitectură Vlad Matei Stanciu “Tree of Life” încearcă să extindă conceptul de instalație la conturarea unui spațiu complex, destinat meditației asupra condiției umane în raport cu propria viață şi cu universul în care ființa se surprinde pe sine. Instalația propusă este definită de conexiunea cu natura, cu mediul în care ne formăm ca ființe umane, prin tot ce presupune acesta, astfel că ea îşi va găsi sensul departe de artificialitate, într-un loc în care lumea să poată cunoaşte detaşarea de urban, de cotidian. Conceptul aduce în prim-plan un element al naturii copacul. Vizitatorii surprinși de mobilitatea şi adaptabilitatea proiectului sunt invitați să admire lucrările expoziției într-o oază eliberatoare, într-un mediu cultural unde oamenii pot socializa, conturând un inedit ansamblu de concepte și lucrări- idei.


Imbold Galeria, amplasată într-un spațiu neconvențional, special amenajat pentru găzduirea expozițiilor de artă contemporană, promovează industriile creative și, în special, artele vizuale din România.
Imbold Galeria este completată de spațiul primitor al Acuarela - Bistro de Arte (mansardă și grădină), un loc de comunicare pentru comunitatea de artiști, animat seara cu happening-uri culturale. În acest spaţiu, dedicat artei teatrale și filmului se vor proiecta atât filmele din selecţia Contempora 6, cât și filmele selecționate în edițiile precedente. Filmele selecționate pentru Contempora 6: “Derby“ în regia lui Paul Negoescu, câştigător al Marelui Premiu la Festivalul Internaţional Encounters din Bristol ; “În Acvariu“ în regia lui Tudor Jurgiu, premiul al 3-lea la Festivalul de la Cannes - secţiunea Cinefondation, dedicată filmelor de şcoală; “Tuns Ras Frezat“ în regia lui Bogdan Mureșan, “Iglu“ în regia Alinei Manolache, “09.47“ un film de Alexandra Văcăroiu și “And I loved only you“ un film experimental de Daniel Djamo, vor fi proiectate în Acualela, în prima zi a festivalului. În celelalte seri se vor proiecta selecţiile cu filmele ediţiilor anterioare Contempora 1-5 iar Arina Cojocaru vă invită la piesa de teatru “Melancolia Actorului”.
J’ai Bistrot este o grădină în care pătrunzi parcă printr-un tunel al timpului, în care te teleportezi din concretul Căii Griviței într-o lume imaginară, în care aromele naturii capătă noi valențe, un loc care te îmbie la meditație, relaxare și care te invită să îți lași hainele incomode acasă și să admiri cerul din hamac. Colecția Dianei Jireghie vine să completeze atmosfera de vacanță, dând soluții pline de originalitate și lejeritate. Acompaniată live de acordurile suave de chitară, performance-ul Dianei va căpăta un plus de romantism.
Alchemia, locul care promovează relaxarea prin artă și bun gust este mai mult decât o galerie de artă, o cafenea sau o comunitate a oamenilor care iubesc frumosul în toate formele lui de manifestare. Este un spațiu deschis exprimării libere și experimentării, este un amestec alchimic de eleganță, rafinament, cultură, voie bună relaxare și, în consecință, o gazdă perfectă pentru Expoziția Tinerilor Artiști Contempora 6. Alchemia va trece prin creuzet tinerele talentele și va desemna artistul care va avea următoarea expoziție personală în galerie.
Mai concret, Contempora participă la Festivalul Street, în zilele de 14, 15 și 16 iunie 2013 cu proiectul de intervenție în spațiul public „Tree of Life” al studentului la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, Vlad Matei Stanciu, care aduce direct în natură reproducerile printate ale lucrărilor de artă Contempora 6.
În perioada 14-18 iunie 2013, la Acuarela se va desfășura secțiunea film/ teatru a Contempora 6 - Art Festival. Vor participa atât filme de scurt metraj premiate la festivaluri internaționale cât și scurt metraje ale studenților UNA şi UNATC. În ziua de 18 iunie 2013 va fi prezentată în premieră în Acuarela, piesa de teatru “Melancolia Actorului” de Arina Cojocaru. În 19 iunie 2013, în J’ai Bistrot Diana Jireghie vă prezintă creația sa de design vestimentar, acompaniată de acordurile suave ale chitărilor, din 21 iunie 2013, seara vernisajului Expoziției Tinerilor Artiști Contempora 6, toate evenimentele vor avea ca loc de desfășurare Galeria Alchemia. În 21 iunie, Ioana Stelea va face un performance original cu sticlă, în 22 iunie 2013, Antoaneta Tică va face un performance de design vestimentar, în 23 iunie 2013 Alexandra Văcăroiu vă propune să participați la un performance în care poezia se va îngemăna cu fotografia, în 25 iunie 2013, Arina Cojocaru va performa în calitate de autor, regizor și actor în piesa de teatru „Melancolia Actorului”, iar în final, în 27 iunie 2013, la petrecerea de finisaj Contempora 6, va avea loc un concert de muzică. În Galeria Alchemia, în cadrul Expoziției Tinerilor Artiști Contempora 6, vor expune următorii artiști: Ada Muntean, Agata Tabacu, Alexandra Antonescu, Alexandra Burda, Alexandra Văcăroiu, Anca Hurubaru, Andra Jurgiu, Andreea Mihaiu, Andrei Nistor, Angela Butnariu, Antoaneta Tică, Bogdan Ciobanu, Bogdan Pop, Dia Iacob, Elisabeta Gherghel, Ioana Stelea, Iulia Ignat, Iulian Moldovan, Lucian Sandu Milea, Maria Fulop, Marius Burhan, Mihaela Ghiță, Mihai Popescu, Mirela Iordache, Monica Turcu, Oana Unciuleanu, Rareş Drăgoiu, Răzvan Anghelache, Sergiu Lazăr, Tina Dumbrăviceanu, Valeria Anghelache, Victor Ionică, Vlad Matei Stanciu, lucrări de: pictură, grafică, design, sticlă, ceramică, fotografie, arhitectură.

Niciun comentariu: