sâmbătă, 22 iunie 2013

Paul Hitter, expoziție retrospectivă No Surrender, ART HUB

Peste 50 de pânze semnate Paul Hitter la ART HUB în expoziția retrospectivă No Surrender
Pictură, desen, fotografie, video, instalație

Peste 50 de pânze și un număr impresionant de desene, fotografii, lucrări de grafică, înregistrări video și instalații obiect semnate Paul Hitter își așteaptă vizitatorii în galeria de artă contempornă ART HUB, începând de sâmbătă, 29 iunie și până pe 4 septembrie anul curent, într-o expoziție document ce inventariază munca artistului din perioada 2004-2013 curatoriată de Nona Șerbănescu.

Expoziția se deschide cu un vernisaj-petrecere pe 29 iunie 2013 între orele 20.00-24.00 și va fi pretext pentru mai multe evenimente conexe de-a lungul verii 2013: artist talks, concerte de muzică experimentală și improvizație, piese de teatru cu caracter social, lecturi și proiecții de film.
 Evenimentele ulterioare vor fi anunțate separat. Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri în intervalul 12.00- 16.00 sau cu programare telefonică/via email în restul timpului.

Paul Hitter s-a născut la București în 1982. A studiat în România la București și în Germania la Munchen – unde și-a petrecut ultimii 9 ani. Arta sa a fost influențată de-a lungul anilor de ședere departe de casă de motive românești și balcanice, de muzica populară și lăutărească și în general de spiritul tipic zonei din care provenea. Astfel, a teoretizat ceea ce el numește ”expresionism balcanic”: un set de elemente vizuale și conceptuale care se traduc în pictură prin culori fove, personaje și tușe puternice, imagini cu o notă de agresivitate implicită dar și o sensibilitate aparte. Arta lui Paul Hitter se distinge și printr-o puternică compunentă socială,  mesajul său amendând rasismul, discriminarea etnică, ipocrizia guvernelor și a sistemelor politice. Primul contact cu publicul bucureștean l-a avut în mai 2010 când a vernisat la Clubul Țăranului expoziția Exil curatoriată de Simona Vilău. De atunci a participat periodic în mai multe evenimente de grup iar în ianuarie 2013 a expus la Dianei 4 o serie de desene cu caracter social într-o nouă personală, Urban Drawings, curatoriată de Nona Șerbănescu. Activitatea expozițională a lui Paul Hitter este mai activă în străinătate decât în România. Astfel numai în ultimii doi ani a expus la Paris, Milano, Munchen în evenimente personale și de grup.
Expoziția lui Paul Hitter de la ART HUB  vine să încheie o etapă importantă din cariera artistului, să treacă în revistă traseul parcurs, căutările și soluțiile găsite la diverse probleme artistice pe care și le-a pus în ultimul deceniu și, totodată, să deschidă o nouă fază creativă. Nu întâmplător perioada vizată coincide cu cea pe care artistul a petrecut-o în afara țării – de la plecarea din România în 2004 la întoarcerea (definitivă?) în 2013. […]O mare parte dintre lucrările prezentate la ART HUB au mai fost arătate publicului bucureștean în trecut însă niciodată într-o formulă atât de completă și fără elementul cronologiei aferent unei retrospective. Spre deosebire de o expoziție oarecare  o retrospectivă implică o serie de dificultăți – procesul curatorial nu implică selecție și excludere ci adăugări și completare. Lucrările trebuie strânse, adunate, cumulate. Fiecare dintre ele este o bucată de puzzle la fel de importantă pentru înțelegerea globală a etapei vizate. Elementul documentar este implicit.
Nona Șerbănescu, curatorul expoziției

Pentru a afla mai multe despre artist publicul poate vizita pagina personală: http://paulhitter.blogspot.ro/ sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/paulhitter după cum pentru informații suplimentare despre expoziția No Surrender se poate accesa pagina www.ArtHub.ro

Expoziția și evenimentul de deschidere de la ART HUB sunt organizate de Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane.
Evenimentul este sponsorizat de Grolsch și Atelierul de Print. Partener principal media Radio Guerrilla.

Partenerii de presă ai asociației sunt publicațiile: Modernism.ro, VeiozaArte.ro, ArtClue.ro, Vernisaje.ro, TVCity.ro, Metropotam.ro și 30rocks.ro.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Despre ART HUB:  Bd-ul Mărășești nr.107 (intersecția cu Dimitrie Cantemir - zona fostului Budapesta), este noul spațiu de lucru și expunere oferit de Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane comunității artistice din București. Ideea în jurul căreia se construiește conceptul Art Hub este aceea de spațiu multifuncțional oferit spre utilizarea unui număr mare de persoane din domeniul artelor, managementului cultural, publicității și comunicării. Totodată, ART HUB este locul unde timpul poate fi petrecut în mod creativ și plăcut, un spațiu de întâlnire, lucru sau relaxare destinat oamenilor ce activează în domenii artistice sau conexe.
Despre APAC: Principalele obiective ale Asociației pentru Promovarea Artelor Contemporane sunt acelea de a susţine artiştii contemporani români, și în special pe cei tineri, atât în demersurile lor de creație/producție și expunere către public după cum și familiarizarea publicului larg cu fenomenul cultural contemporan artistic.
Persoană de contact galerie: Nona Șerbănescu, 0721 740 703/ arte.contemporane@gmail.com sau arthub107@gmail.com

sursa: http://www.vernisaje.com/2013/06/paul-hitter-expozitie-retrospectiva-no.html

Niciun comentariu: