miercuri, 2 octombrie 2013

Dan Perjovschi invitat la prima ediție ART HUB Talks

Din octombrie 2013 debutează ART HUB Talks, seria de dezbateri pe teme artistice și sociale ce vor avea loc săptămânal la ART HUB având ca invitați cei mai activi artiști, curatori și manageri culturali ai momentului. Dezbaterile vor avea ca punct de plecare teme precum implicarea politică a artistului, impactul social al artei, provocările specifice activității artistice, accesul la finanțări publice, transparența instituțională etc.

Prima ediție ART HUB Talks îl are ca invitat pe artistul Dan Perjovschi și va avea loc miercuri, 2 octombrie 2013, la ART HUB, începând cu ora 19.00. Tema discuției va fi ”Artist vs. Politic - implicare și responsabilitate”.

Dan Perjovschi este probabil cel mai vizibil artist roman pe plan internațional și unul dintre cei mai influenți oameni de cultură ai momentului. A avut expoziții personale în muzee precum Ludwig Museum Koln, Moderna Museet Stockholm, Tate Modern Londra, MoMA New York, Vanabbemuseum Eindhoven, Macro Roma, Reykyavik Art Museum sau Kiasma Helsinki și expoziții de grup în muzee precum Centre Pompidou Paris, Tate Liverpool, Castello di Rivoli Torino, MoMA San Francisco, MUAC Mexico, MAM Varsovia, MCBA Lausanne, Walker Art Center Minneapolis si Moderna Galerija Lublijana. A participat la bienalele de artă Manifesta, Istanbul, Venetia, Moscova, Sydney, Lyon, Dublin, Odessa, Tessaloniki și la trienalele din Paris, Aichi și Tallin.
Prima sa retrospectivă a avut loc la muzeul Nasher al universității Duke 2007 iar a doua la CCC din Tours 2012.
A primit premiul Gheorghe Ursu 1999, Premiul Henkel 2001, George Maciunas 2004 si impreuna cu Lia Perjovschi premiul ECF-Princess Margriet in 2012.

În contextul social și politic generat de conflictul Roșia Montana în ultima lună, devine deosebit de importantă conștientizarea rolului formatorilor de opinie precum artistul Dan Perjovschi, de unde și necesitatea unei asemenea dezbateri. Care este rolul artistului în societate? Cum se poziționează el și ce responsabilitate preia? Cum poate arta să influențeze sau să modeleze opinia publică? Iată doar câteva dintre întrebările la care ne propunem să aflăm răspunsul miercuri, 2 octombrie la prima ediție Art Hub Talks.

Accesul la dezbatere este gratuit dar se face doar pe bază de înscriere via email la arthub107@gmail.com în limita locurilor disponibile.

www.arthub.ro


sursa: https://www.facebook.com/events/668817463128417/?ref_newsfeed_story_type=regular

Niciun comentariu: