miercuri, 2 octombrie 2013

Prima editie a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival

Prima editie a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival se va desfasura la Brasov si Bran, chiar in perioada Halloween-ului, de pe 31 octombrie si pana pe 3 noiembrie 2013.
 
Festivalul se adreseaza tuturor iubitorilor de film, mai mici sau mai mari, care se vor distra intr-o oaza a nascocirilor si a imaginatiei, fara granite.
 
In cele 4 zile, oferta de filme clasice, legende ale genului si filme nou-noute va fi foarte variata. Vor fi prezentate publicului peste 40 de proiectii: filme cu Dracula, zombi si monstrii intergalactici, premierele din 2013, filme S.F. pentru copii si surprize din cinematografia romaneasca.
 
Proiectiile vor avea loc la Centrul Cultural Reduta, Cinemateca Patria, Castelul Bran. Programul de filme este completat de intalniri cu invitati speciali, lansari de carte, premiere, petreceri tematice.
 
„Suntem siguri ca va fi un festival ca niciunul in Romania, pentru ca va imbina placerea masochista a groazei, cu anticipatia si cu fantezia nelimitata; va fi un spatiu, atat al peliculelor horror, cat si al celor fantasy sau S.F.”, ne-a declarat Anca Gradinariu, Directorul artistic al festivalului.
 
„Festivalul doreste sa aduca o infuzie de sange proaspat, autentic, intr-o zona in care Dracula, acest personaj iconic, a fost folosit doar ca pretext pentru capcane kitsch turistice”, a mai adaugat Anca Gradinariu.
 
Festivalul, organizat de Asociatia Culturala Fanzin, Primaria Brasov, Consiliul Judetean Brasov si Centrul Cultural Reduta, in colaborare cu Cinemateca Patria, KunSTadt Art Events Management si Castelul Bran, este un prilej de a demonstra potentialul acestui oras.
 
„Festivalul este o provocare, atat pentru organizatori, cat si pentru public, pentru ca dorim sa-l transformam impreuna intr-un eveniment-brand al Brasovului. Pentru asta, Dracula Film: Horror and Fantasy Festival are nevoie de prezenta si sustinerea publicului brasovean si a iubitorilor genurilor cinematografice gazduite de festival”, a spus Marian Gilea, Directorul festivalului.
 
Clubul oficial al festivalului este la „Festival ’39”.
CineFan.ro
 
sursa: http://www.cinefan.ro/stiri.php?stire_id=4538&titlu=Brasovul-se-pregateste-pentru-Dracula-Film%3A-Horror-and-Fantasy-Festival

Niciun comentariu: