luni, 5 mai 2014

Alexandru Andrieş: Interioare@Ceainăria Cărtureşti Verona

Miercuri, 7 mai, de la ora 17:30 vă aşteptăm în Ceainăria Cărtureşti Verona la lansarea ediţiei aniversare a primului album semnat Alexandru Andrieş: Interioare.

“nu mă întrebaţi, nu ştiu cînd au trecut 30 de ani …
dar e sigur că au trecut: primul meu disc, INTERIOARE, a apărut la Casa de discuri Electrecord în 1984 - şi sîntem în 2014, nu-i aşa?
ideea a fost să marcăm acest lucru printr-o ediţie specială, în primul rînd o variantă remasterizată a întregului album făcută la nivelul tehnic de azi - de acest lucru s-a ocupat domnul VICTOR PANFILOV, şi eu zic că i-a ieşit foarte bine!!!
după care am discutat dacă e sau nu cazul să scoatem această variantă şi în format vinyl … ne-am gîndit că nu prea are rost, cercul celor care încă mai au acasă pick-up în stare de funcţionare s-a redus simţitor - şi-n plus, în 1984 albumul aşa a apărut, în format vinyl, şi să pornim de la vinyl trecînd prin computer spre CD ca să scoatem iar vinyl e un traseu destul de amuzant şi cam forţat - aşa că am renunţat la ideea asta.
lucrul pe care îl oferim în plus cu această ediţie specială e un material inedit, imprimat şi filmat în martie 2014 la Real Sound Studio : nouă cîntece de pe albumul INTERIOARE într-o altă variantă - i-am invitat pe MARIA IOANA MÎNTULESCU - voce, pe BERTI BARBERA - percuţie şi muzicuţă, şi pe SORIN ROMANESCU - chitară, ei au venit … şi o să ascultaţi [şi-o să şi vedeţi] ce-a ieşit pe DVD-ul care însoţeşte CD-ul audio INTERIOARE - sperăm să vă placă ...
nu în ultimul rînd trebuie să spun că sprijinul financiar pentru realizarea acestei ediţii a venit, ca de atîtea alte ori, de la mătuşa mea, VICTORIA LONDON, - mulţumesc, mătuşico, mult de tot!!!
de partea de grafică s-a ocupat domnul BOGDAN IACOB, de filmare a avut grijă ANDREI BĂLTĂREŢU, montajul l-a facut VLAD IOACHIMESCU, sunetul îi aparţine - evident - domnului VICTOR PANFILOV, iar casa de discuri A&A Records a produs albumul la ODS şi îl distribuie în reţeaua librăriilor Cărtureşti [şi precis am uitat ceva sau pe cineva, o să-mi dau seama de asta cînd va fi prea tîrziu]
ce să vă mai spun?
eu mai mult i-am încurcat pe oamenii ăştia, dar cum asta fac de 30 de ani încoace ştiu sigur că mi-a ieşit foarte bine: ne vedem în 2034, la următoarea ediţie INTERIOARE !!!”
ALEXANDRU ANDRIEŞ

Niciun comentariu: