Follow by Email

miercuri, 23 februarie 2011

Concert Taraful Haiducilor şi vernisaj Paul Hitter

BUCUREŞTI 25 februarie, începând cu orele 22, la Atelierul de Producţie (Splaiul Unirii 160), Ginger Group şi Hello Menthol vă invită la concert şi vernisaj, totul într-un ambient balcanic – concert Taraful Haiducilor, expoziţie Paul Hitter şi un spaţiu industrial.

Taraful Haiducilor vor veni într-o formulă extraordinară: Caliu – vioară, Robert – vioară, Păşelan – voce şi vioara, Fălcaru – fluier, Ionică – ţambal, Marius – acordeon, Sile – contrabas, Dinu – voce.

Taraful Haiducilor.

Taraful Haiducilor este cel mai cunoscut grup de taraf din România. Cu o istorie de peste 20 de ani, Haiducii au purtat muzica ţigănească lăutărească cu mândrie peste hotarele ţării, ajungând să cânte pe mai toate scenele lumii. Cel mai bine primiţi au fost în Franţa unde le-a şi fost derivat numele în “Taraf de Haidouks”.

Originari din Clejani, sat ce a produs numeroase talente încă din perioada comunistă, Taraful Haiducilor s-a evidenţiat prin măiestria fiecărui membru în parte, pe accentul pus pe tradiţie şi folclor, dar şi prin farmecul şi eclectismul pe care grupul în sine îl are pe scenă.

Muzica şi artiştii din Taraful Haiducilor au apărut şi în filme internaţionale precum “Latcho Drom” de Tony Gatlif sau “The Man Who Cried” de Saly Potter , „Gadjo Dilo” Tony Gatlif şi “Le concert” de Radu Mihăileanu.

Paul Hitter.

Paul Hitter este născut în Bucureşti, în mahalaua Plumbuiţa în anul 1982. Studiază la Liceul de Artă Nicolae Tonitza unde termină în anul 2001 secţia de grafică, încheiîndu-şi studiile cu o lucrare de diplomă. În tot acest timp se pregăteste în particular cu diferiţi maeştri din care îi amintim pe: Dorel Zaica, Eugen Cubassa, Matei Şerban. După ce trece pe rând prin Academia de Artă Luceafărul, Institutul Teologic din Bucureşti, Academia Naţională de Artă din Bucureşti, Paul Hitter ia drumul exilului, trecînd întâi prin Viena pentru ca apoi să se stabilească la München ca student al Academiei de Artă.

În aceasta perioadă descoperă un nou stil în artă, pe care îl denumeşte Expresionism Balcanic, până în momentul de faţă el fiind singurul exponent al acestui stil. În acelaşi timp îşi creeaza propriul stil de vernisaj-vernisajul cu cântare. Expune în Germania, România, Italia, la vernisaje avîndu-i ca invitaţi, pe lângă muzicanţi de stradă pe : Pollo Mannarro (Italia), Circo Abusivo (Italia) Taraful de la Marsa (România) şi pe dansatoarea de flamenco Melissa Matiussi (Italia).
Expoziţia de Diplomă ce încheie studiile la Academia de Artă din München apare în ziare precum: Corriere della Sera Milano, Süd-Deutsche Zeitung München, Revista Cultura.

Lucrările sale sunt un amestec puternic de street art, artă naivă, infulenţe din pictura ortodoxă şi expresionism german. Ca tematică predomină temele istorice tipic balcanice, folclor balcanic, teme româneşti, cultura ţigănească sau viaţa de mahala.

“Am ales să pictez uman alegînd teme umane cum ar fi: iubirea, ura, moartea,viaţa, războiul. Sunt teme omniprezente, dar am ales să le pictez într-un stil propriu, balcanic. Am ales sa fiu cult, dar nu intelectual, şi să intru în contact cu diferite culturi. Am reunit aceste lucruri sub numele de Expresionism Balcanic, pentru că provin din Balcani, pentru ca Balcanii au fost şi sunt un Ierusalim modern; Balcanii transpiră, inspira, trăiesc, şi, la fel ca şi picturile mele, Balcanii sunt plini de ironie şi culoare, te pot face să râzi fără să îşi piardă totuşi din seriozitate”. Paul Hitter

Organizatori: Ginger Group şi Hello Menthol;

Cu sprijinul: Asociaţia Culturală Metropolis;

Partneri Media: Radio Guerrilla, 24FUN, Feeder, Veioza Arte, TATAIA, Modernism, Metropotam, Port.ro şi Hipmag.

Preţul unui bilet este de 25 de RON.

sursa

Niciun comentariu: