luni, 7 februarie 2011

Concurs de idei de proiect pentru Olimpiada Culturală - Londra 2012



Ai idei originale de proiecte culturale? Vrei să le transformi în realitate la Londra, oraşul Olimpiadei Culturale în 2012? Participă la Concurs, lucrează cu noi şi fii parte din cel mai ambiţios program în capitala globală a creativităţii artistice în 2012!

Institutul Cultural Român lansează Concursul de idei de proiect pentru Olimpiada Culturală organizată la Londra în 2012 - program britanic de anvergură, menit să celebreze creativitatea şi diversitatea formelor de expresie artistică în contextul participării internaţionale la Jocurile Olimpice. Tema principală a programului este Londra, memoria, cultura şi identitatea oraşului.



Institutul Cultural Român intenţionează să participe în cadrul Olimpiadei Culturale cu un program de proiecte care să genereze un impact semnificativ şi să distingă, prin excelenţă, oferta românească între cele peste 1.000 de evenimente artistice programate să se deruleze sub egida Olimpiadei Culturale.

Programul românesc va fi constituit, în parte, din proiecte dezvoltate din iniţiative avansate de operatori culturali independenţi, persoane individuale sau organizaţii, selectate pe bază competitivă, prin Concursul de idei de proiect, desfăşurat între 7 februarie – 6 martie 2011.

Vor fi selectate maximum 15 idei de proiect, care trebuie să întrunească, în mod necesar, cel puţin una dintre următoarele caracteristici:
• să fie realizabile în spaţii publice (străzi, parcuri, esplanade, pe râul Tamisa);
• să încorporeze sau să utilizeze cele mai noi tehnologii;
• să angajeze un dialog original cu memoria istorică şi identitatea urbană londoneze;
• să încurajeze participarea activă în proiect a publicului şi diverselor grupuri şi comunităţi, de toate vârstele, din Londra;
• să reflecte atât valorile Jocurilor Olimpice şi Paraolimpice, cât şi temele Olimpiadei Culturale;
• să intereseze şi să atragă un public eterogen, internaţional.

În documentele ataşate - regulamentul de participare, formularul de înscriere


Pentru întrebări şi propuneri, scrie-ne la: olimpiadaculturala@icr.ro.


http://www.icr.ro/concurs_olimpiada_culturala2012

Niciun comentariu: