Follow by Email

marți, 15 februarie 2011

PERCEPTIO @ atelier 030202

PERCEPTIO este un experiment artistic, unicat, care a pus în lucrare şi concept curatorial, prin intermediul gândirii sinestezice, lifestyle-ul cu artele vizuale. Cele 5 simţuri ale artiştilor invitaţi în proiect au creat, în urma provocării PERCEPTIO, morfologii vizuale diferite, cu stilistici inconfundabile ale libertăţii de a improviza şi de a imagina.

Povestea PERCEPTIO a pornit de la realitatea că mulţi creatori de parfumuri au folosit lucrări de artă ca sursă de inspiraţie. Invers, inspirările artistice pornind de la parfumuri sunt o rara avis.

Proiectul PERCEPTIO a chemat spre experiment 15 creatori (14 artişti vizuali şi un scriitor) faţă în faţă cu un parfum necunoscut lor ca brand până în ziua vernisajului.
Dezvăluirea poveştii-geneză a parfumului care a inspirat întreg proiectul PERCEPTIO a ordonat rezultate extrem de interesante într-o poveste unitară de natură
vizual-olfactivă.

Vă aşteptăm la ATELIER 030202 să testăm împreună imagini şi imaginări de parfum!

Artiști participanţi în proiect:
Simona Antoniu, Bogdan Chiriţoiu, Francisc Chiuariu, Aurel Cogealac, Cornel Lazia, Valeriu Mladin, Lucian Muntean, Irinel Moldoveanu, Aurel Tar, Irina Tănase, Florin Tomescu, Mirela Trăistaru, Nicolas Veron, Mihai Zgondoiu

Scriitor invitat:
Dan Mircea Cipariu

“PERCEPTIO”
art experiment

18-28 februarie 2011
VERNISAJ vineri 18 februarie, ora 19.00, ATELIER 030202
Artstyle curator: Ioana Mîţu
Coordonator Atelier 030202: Mihai Zgondoiu

Organizator: ATELIER 030202
Parteneri: Teatrul de Comedie, Clubul UNESCO-Adolescenţii, Asociaţia Euro CulturArt
Parteneri strategici: Iqoniq Class Studio, Colina Motors
Sponsor: Corcova
Parteneri media: RRC, Time Out, Cultura, aLtitudini, Art Clue, Modernism.ro, Zile şi Nopţi,

Niciun comentariu: