sâmbătă, 12 martie 2011

Aproape ca la Paris@Art jazz club

Aproape ca la Paris
muzica si poezie

15 martie · 20:00 - 23:30

Cristina Carcei
Darius Daradici
Ilie Stoian - vioara

Spectacolul de muzica si poezie "APROAPE CA LA PARIS" propune publicului bucurestean o reintalnire cu marea literatura, precum si cu marile hituri ale anilor '60-'70 apartinand spatiului cultural fratuzesc si, prin notorietatea lor, spatiului cultural universal.
...
Conceput intr-o maniera aproape teatrala, nefiind doar o simpla insiruire de texte si muzica, prin relatia de scena pe care cei trei protagonisti o realizeaza (actorii Teatrului Evreiesc de Stat Cristina Carcei si Darius Daradici, alaturi de violonistul Ilie Stoian), dar si prin relatia cu publicul care, nu o data, devine personaj, "APROAPE CA LA PARIS" reprezinta, cu siguranta, una dintre cele mai incitante si originale propuneri ale momentului. Plin de sensibilitate si romantism, dar, in egala masura, dinamic si plin de umor, "APROAPE CA LA PARIS" aduce in fata spectatorilor poezii si proza ale unor uriasi ai literaturii precum Villon, De Musset, Baudelaire, Cocteau, Prevert etc, sau cantece facute celebre de nume precum Yves Montand, Brel, Dassin, Becaud, Guy Beard etc.

De la premiera spectacolului care a avut loc in luna septembrie a anului trecut, "APROAPE CA LA PARIS" s-a jucat atat in spatii cvasiculturale, precum si in cluburi cu program cultural declarat, avand parte de foarte bune referinte la Radio Romania Actualitati, Radio Bucuresti, TVR, TVR Cultural, Realitatea TV, Adevarul si Adevarul de Seara.

DARIUS DARADICI: Actor al Teatrului Evreiesc de Stat, a absolvit in 2008 UNATC, la clasa profesorilor Adrian Pintea, Florin zamfirescu, fiind nominalizat in acelasi an drept "Cel mai bun actor" al Festivalului de Teatru de la Piatra Neamt, pentru rolul Sir Toby ("A douasprezecea noapte", regia Mihai Constantin). A detinut rolul Caiafa, in muzicalul "Jesus Christ Superstar", pus in scena de Adrian Pintea. Pe marile ecrane a putut fi urmarit in "Portretul eroului la tinerete" (regia Constantin Popescu), iar pe micul ecran, in telenovelele "Daria iubirea mea" si "Ingerasii" (Acasa TV)

CRISTINA CARCEI: Actrita a Teatrului Evreiesc de Stat, a absolvit in anul 2000 clasa de actorie a profesoarei Catrinel Dumitrescu (Hyperion). In cei zece de ani de cariera, a acoperit numeroase roluri din dramaturgia romaneasca, engleza, americana, franceza si idis. Pe micile ecrane a putut fi urmarita in sit-com-ul "Trazniti in NATO" (Prima TV), in telenovela "Chiquitita" (Kanal D), fiind totodata prezenta in numeroase emisiuni cu caracter social ale postului Realitatea TV.

ILIE STOIAN: Absolvent al clasei de vioara a profesorului Ion Ciofiac, studiaza suplimentar compozitia. Infiinteaza grupul "Progresiv ABC", debutand in 1976 in Cenaclul Flacara. In 1980, ocupa Locul I in Topul revistei "Saptamana". Dupa destramarea grupului, in 1982 este cooptat ca solist intr-o formula de spectacol alaturi de Rosu si Negru, Dida Dragan si actorul Alexandru Basarabeanu, efectuand exclusiv turnee nationale, pana in anul 1987. Specializat in muzica de avangarda, ii sunt editate sase albume la casele Univers, Cardinal '93 si Roton (compilatie). Semneaza muzica filmului "Tinerete fara batranete si viata fara de moarte (TVR-1978), "Leonce si Lena" (Teatrul Dramatic Suceava-1980), muzicalul "Editie speciala" (Teatrul Ion Vasilescu-1988, Premiu de Compozitie al ATM), "Pierdut in New York ("Nottara-1997), "Bracusi" (Hyperion-1980), serialul de documentare TV "Frontieristii" (TVR-2000). In perioada 2000-2010 compune exclusiv muzaca de film pentru casa "C-Film". In 1997 este nominalizat de revista VIP printre Personalitatile anului, pentru albumul "12+1=8", precum si pentru volumul de publicistica "Criminala capodopera" (ed. "Evex")

pretul biletului: 15 ron

Niciun comentariu: