marți, 1 martie 2011

Art Out #2

S-a lansat numărul 2, februarie 2011, al revistei Art Out care se găsește pe adresa www.artout.ro.

Vă prezentăm noul număr al revistei, în care vorbim iarăși de vechi ca să acceptăm noul, ne perindăm prin expoziții, admirăm munca unor tineri artiști și despre aceeași temă spunem lucruri diferite.

În domeniul artelor vizuale există un limbaj anume, un cod cât se poate de personal,care îl ajută pe artist să își exprime mesajul și trăirile sale către ceilalți. Pornind de la această idee tema acestui număr este Expresie.Limbaj.Exprimare.

Așadar vom încerca să înțelegem atât contextul personal care îl transformă pe om în micul inadaptat,căruia nu îi ajung cuvintele cât și vocabularul personal creat prin pensulă/creion/daltă ,ca extensie fizică a sufletului. Căutăm sa privim în profunzime,dincolo de linii,pete, pentru a putea distinge cuvintele pe care acesta nu le poate exprima.

De asemenea vorbim despre drumul pe care îl străbate o idee până devine o formă reală,iar pe acest traseu ea devine expresie și își formează un limbaj pentru a-și găsi forma iar în final este exprimată, transpusă in cadrul real.

Uneori nici nu suntem conștienți de mesajul din spatele unei priviri,unui gest sau ce transmitem prin hainele ce le purtăm, toate acestea ne ajuta să fim înțeleși fără a verbaliza.

În aceeași manieră cuvintele nu sunt ceea ce credem noi,același cuvânt poate creiona idei diferite,sau masca altele sau pot fi cel mai fin eșafod.

Nu e vorba doar de arte plastice, ci și despre dans,muzică, soluții arhitectonice, decoruri, haine și alte mijloace non-verbale care sunt descifrate mai mult sua mai puțin conștient.


Loredana Cristian

sursa


Niciun comentariu: