miercuri, 16 martie 2011

Cele mai scumpe 8 filme din istorie

Cand vorbim despre filmele realizate la Hollywood investitiile sunt de ordinul milioanelor de dolari. O cifra cu sase zerouri nu mai surprinde pe nimeni atunci cand vine vorba de productia unui film.

Rezultatele se vad atat pe marile ecrane, cat si in box office. James Cameron s-a intrecut pe sine cand a realizat Avatarul, avand un buget de 500 de milioane de dolari. Chiar daca scenariul e scris din 1994, regizorul a amanat productia pana tehnologia a ajuns pe placul viziunilor sale. Ei bine, el a folosit o noua camera de filmat care ii permite regizorului sa vada interactiunea actorului cu lumea generate pe computer, in timp real si alte echipamente tehnice de ultima ora.

Piratii din Caraibe: La capatul lumii (2006) a avut un buget estimativ de 300 de milioane de dolari. A obtinut aproximativ un milliard. Partea III a filmului regizat de Gore Verbinski a primit laude, dar si critici, multi intrebandu-se pe ce s-au dat atatia bani. Ei bine, trebuie admis ca filmul arata grozav si Johnny Depp nu este un actor de categorie B.

Productia 2010, Tangled, a avut un buget de aproximativ 260 de milioane. Comedia animata spune povestea fetei cu parul lung inchisa in turn, Rapunzel, care scapa si descopera lumea. A fost lansat in luna ianuarie a anului 2011 si se bucura de succes, adica nu ramane nimeni pagubit.

Cu un buget de 258 de milioane, Spider Man 3 a fost cel mai scump film al seriei. Cu Tobey Macguire si Kirsten Dunst filmul a strans aproape 900 de milioane.

Cu 250 de milioane in anul 2009 intra in top si filmul Harry Potter si Printul Semipur. Harry incepe cel de-al saselea an la Scoala Hogwart si descopera o carte pe care este notat: Aceasta carte apartine Printului Semipur. Ei bine, acesta este cel mai scump din serie.

Cronicile din Narnia: Printul Caspian a avut in 2008 un buget de 225 de milioane. Cei trei frati se intorc in Narnia unde se lupta cu fortele raului pentru a-I reda tronului Printului Caspian. Cu aceeasi suma s-a realizat si Piratii din Caraibe: Cufarul Omului Mort.

In 2006 X-men: The Last Stand a avut un buget de 210 milioane. SF-ul este partea cu numarul trei dintr-o serie de acest gen, ce-l are ca protagonist pe super eroul X-Men. Efectele vizuale (la care se lucra inca din 2005) au fost cele care au costat cel mai mult, iar scena de la Golden Gate Bridge (imagine generata pe calculator si macheta podului) a fost cea mai scumpa.

Intoarcerea lui Superman a costat in 2006 aproximativ 209 milioande dolari. Filmul in serie bazat pe celebrele benzi de desen a strans de-a lungul vremii multi fani in cinema.

Remake-ul King Kong-ului din 2005 a costat 207 milioane de dolari si a spart recordurile. Chiar daca a incasat 50 de milioane la premiera, incasarile au fost sub asteptari. Per total s-au strans 550 de milioane, devenind al patrulea film la incasari din istoria Universal Pictures.



















sursa

Niciun comentariu: