Follow by Email

joi, 21 aprilie 2011

Carnavalul veneţian văzut de fotograful Iulian Ignat

Luni, 16 mai 2011, ora 18.00, la Institutul Cultural Român va avea loc vernisajul expoziţiei personale de fotografie „VENEZIA. Pasaje, năluci, ocheade” a artistului Iulian Ignat. Cele treizeci de fotografii alb-negru, expuse la sediul ICR (Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti) până pe 30 mai, au fost realizate la ediţiile din 2008 şi 2010 ale celebrului carnaval de la Veneţia.

„Într-o zi însorită de carnaval, Venezia poate fi cel mai frumos oraş din lume”, spune autorul fotografiilor, „însă nu despre frumuseţea clădirilor sau a măştilor este vorba în această expoziţie. Am încercat să surprind priviri, gesturi, emoţii ale unor oameni ce vin aici de pe tot Globul, interacţionează între ei şi se bucură de multe ori ca nişte copii. În zilele carnavalului, Venezia este o altă lume, în alt timp.”

Iulian Ignat este redactor şi fotograf al revistei Formula As. Cele mai recente expoziţii ale sale au fost dedicate tradiţiilor satului sibian Gura Râului, spectacolului de dans semnat Răzvan Mazilu, Urban Kiss, şi concertelor de world music , în „Buena Vista şi alte tarafuri”. Odată cu vernisajul expoziţiei de la ICR, pe site-ul www.iulianignat.ro , la rubrica „news”, pot fi citite poveştile fotografiilor expuse.

sursa

Niciun comentariu: